Nova vest
Košarka

Petak, 31.07.2020.

09:48

"Muta me nije hteo u Partizanu, a šansu su dobili Gagić, Šalić i Tomić"

Centar Mornara Uroš Luković presrećan je boravkom poslednjih nekoliko godina u Baru gde najavljuju napad na osvajanje ABA lige.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Trenutno je u Beogradu, 15. avgusta će krenuti put Crne Gore, a dva dana kasnije će početi pripreme za novu sezonu.

Radi individualno bez trenera, jer kako kaže, ima dovoljno iskustva.

"Ove sezone mi ističe ugovor, voleo bih da ga produžim, odigram još tri sezone za Mornar i onda okačim patike o klin. Ljudi su zaista izuzetno pošteni pre meni, ne samo braća Pavićević, već i ostali. Stranac sam sa najdužim stažom u Mornaru, niko se nije zadržao koliko ja", izjavio je Luković za "Sportski žurnal".

Braća Pavićević, Mihailo i Đorđije najavljuju osvajanje ABA lige i ulazak u Evroligu.

"Borićemo se, zašto da ne, Mornar je organizaciono, po igračkom kadru u samom vrhu Jadranske lige. Koliko je to ozbiljan i pošten klub svedoči i to da je možda i jedini klub iz regiona koji je igračima isplatio svih 10 plata bez obzira na pandemiju koronavirusa. To svi igrači znaju i da i neće – moraju da poštuju".

Možda po prvi put se osvrnuo na razloge odlaska iz Partizana posle samo jedne sezone.

"Jer me trener Miroslav Nikolić nije hteo, dao je prednost Đorđu Gagiću, ali i Đoki Šaliću i Obradu Tomiću... U obe utakmice Mornar je pobedio Partizana, u jednoj sam imao indeks korisnosti 40, u drugoj preko 30. Godinama već sam prvi bloker ABA lige".

"Jesam digao sam ruke od povratka u Beograd, kao veliki partizanovac mogu da igram samo u Partizanu"
, dodao je visoki centar.

U reprezentaciji je stigao tek do naknadnog poziva za jedan prozor kvalifikacija za Mundobasket u Kini.

"Bolje i da ne komentarišem... Ali, uveren sam da sam bolji košarkaš od nekih koji su bili na mojoj poziciji u državnom timu. Iskren sam i ne volim da kalkulišem",
poručio je Luković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve