"Bejbi" Jokić – tinejdžer kopija srpskog centra VIDEO

Gas Jalden, talentovani američki košarkaš, dobio je nadimak "bejbi Jokić" jer po igri, ali i izgleda podseća na srpskog košarkaša Nikolu Jokića.

PTIzvor: B92
Podeli

Jalden ima 16 godina i 2023. trebalo bi da izađe na NBA draft na kojem mu već predviđaju da će biti dobro pozicioniran.

Za momka rođenog 2004. godine interesuju se mnogi koledži, među kojima su i oni ugledni poput Mizurija, Viskonsina, Merilenda, Floride stejta, Zapadne Virdžinije...

"Jalden je već visok 209 centimetara i protip je modernog centra. Može da šutira za tri poena, može da igra leđima okrenut prema košu, a može i da dribla", navode američki mediji.

"Mogu da iskoristim svoju visinu i poentiram u reketu na mnoge načine, a isto tako dobar sam u igri 'pik end pop' jer šutiram za tri poena. Pored toga, dobro vidim teren i uvek tražim saigrače za lake poene", dodao je Jalden u intervjuu za "B5Q".

Gasu je nadimak "Bus", odnosno autobus jer se rimuje, a i odgovara njegovom stilu jer je prava sila u srednjoškolskoj košarci.

Mladi centar je na dobrom putu i videćemo kako će mu se dalje razvijati karijera.

Inače, ovo nije prvi centar kojeg porede s Jokićem. Mladi Filipinac Kai Soto je takođe pobrao simpatije košarkaških zaljubljenika zbog sličnog stila kao centar iz Sombora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.