Nova vest
Košarka

Sreda, 15.07.2020.

15:00

"Torino ćemo pretvoriti u turski klub"

Turski košarkaški trener Ergin Ataman postao je vlasnik italijanskog kluba Torino.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-EFE/JAVIER LIZON

Ergin Ataman je trenutno trener Anadolu Efesa, a svojevremeno je radio u Italiji kao trener Montepaski Sijene sa kojom je osvojio Kup Rejmonda Saporte 2002. godine.

Ataman je nedavno kupio košarkaški klub Torino i u intervjuu za turske medije otkrio kakvi su mu planovi za budućnost.

"Kupio sam 100 odsto kluba, ali ima tu mnogo detalja. Torino je došao do Serije A ove sezone i zbog pandemije koronavirusa možda se to ne usvoji. Ukoliko dođu do Serije A biće 100% u mom vlasništvu, ukoliko ne, biće 50% moj klub. U tom slučaju, dobiće vajld kard i sledeće godine će biti sigurno u Seriji A. Arda Turan nema veze sa ovom kupovinom. On je moj brat i mnogo ga volim, ali ga nisam video više od godinu dana. Ovu investiciju sam napravio u dogovoru sa Efesom, gde ću nastaviti da radim kao trener. Plan mi je da Torino postake turski klub, biće turskih sponzora i turskij igrača, ali sedište će biti u Torinu. Biće to uskoro tim snažan kao Efes, Real, Barsa, Fener... Imaće jake sponzore i poslovaće pametno", rekao je Ergin Ataman.

Torino je nedavno vodio i čuveni trener Leri Braun, pre njega su an klupi sedeli ljudi poput Luke Bankija, Karla Rekalkatija, Romea Saketija pa i legendarnog Karla Gambe.

Kup Koraća su osvojili 1976. godine, dok su u sezoni 2017/18 osvojili kup Italije, pod vođstvom pomenutog Luke Bankija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve