Nova vest
Košarka

Petak, 10.07.2020.

19:55

"Mrzeo sam Šarasa jer se mnogo drao na mene"

Novi plejmejker Barselona Nik Kalates kaže da će mu igranje sa Nikolom Mirotićem, Brendonom Dejvisom i Korijem Higinsom značajno olakšati posao.

Izvor: PT

Autor: PT

EPA-EFE/VICTOR SALGADO / FC BARCELONA

Kalates je potpisao višegodišnji ugovor sa katalonskim gigantom, a zanimljvo da u prošlosti nije imao dobar odnos sa trenerom Barse – Šarunas Jasikevičusom.

Grčki plejmejker je u intervjuu za "AS" objasnio zašto ga nije voleo:

"Tokom mog prvog boravka u Panatinaikosu upoznao sam Šarunasa i mrzeo sam ga jer se mnogo drao na mene. Imao sam 20 godina i nisam razumeo da pokušava da mi pomogne i učini boljim košarkašem. Kasnije sam to razumeo i postali smo veoma bliski. Istina je da je on sada jedan od najboljih trenera i sigurno će doneti novi mentalitet u Barselonu", rekao je Kalates.

Kalates ima 31 godinu, godinama unazad je jedan od najboljih plejeva Evrope i bez sumnje je veliko pojačanje za Barselonu.

Prethodnih pet godina igrao je u Panatinaikosu, a u karijeri je još nastupao za Memfis i Lokomotivu, dok je 2009. krenup profesionalnu karijeru upravo u PAO-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve