Nova vest
Košarka

Petak, 10.07.2020.

11:09

Dangubić zvanično prešao u Partizan!

Košarkaški klub Partizan zvanično je predstavio Nemanju Dangubića kao novo pojačanje.

Izvor: LN

Autor: LN

Default images

Doskorašnji igrač Estudijantesa, kojeg je 2014. godina na NBA draftu izabrala Filadelfija, rođen je 1993. godine u Pančevu, a do sada je igrao za minhenski Bajern, Crvenu zvezdu, Mega Bemaks i Hemofarm.

Dvadesetsedmogodišnji krilni košarkaš je sa Zvezdom osvojio tri titule ABA lige, dve Košarkaške lige Srbije i četiri Kupa "Radivoja Koraća".

"Večitog" rivala svog novog kluba predstavljao je četiri sezone, u periodu od 2014. do 2018. godine, kada je ispisao neke od najuspešnijih evroligaških stranica kluba.

"Jako sam srećan što ću biti deo tima i organizacije Partizana. Poznajem dosta novih saigrača od ranije, sa nekima sam igrao zajedno na početku karijere i poznajem ih jako dugo. Takođe, od ranije, iz reprezentativnih selekcija, poznajem i stručni štab. Radujem se radu sa trenerom Vladom Šćepanovićem, srećan sam i vrlo motivisan pred novu sezonu", izjavio je Dangubić, nakon potpisivanja ugovora.

U mlađim selekcijama, Dangubić je branio boje reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio dve srebrne medalje, na Evropskom prvenstvu u za uzrast do 18 godina, odnosno Svetskom prvenstvu za uzrast do 19 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d