Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.07.2020.

16:25

Šćepanović citirao Mešu i Čerčila; "Ambicije su velike" VIDEO

Novi trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović izjavio je da je dolaskom na klupu crno-belih ostvario jednu od najvećih životnih želja.

Izvor: MT

Autor: MT

Šćepanović citirao Mešu i Čerčila;
Starsport

On je sa crno-belima potpisao ugovor na dve godine.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas na ovom mestu kao prvi trener Partizana. Jedna velika obaveza je pred svima nama, naročito preda mnom, mojim stručnim štabom i igračima. Ono što mogu da obećam jeste ona čuvena Čerčilovska - krv, suze i znoj. U sportu je nazahvalno bilo šta obećavati, ali zna se šta je Partizan i gde treba da bude ", rekao je Šćepanović na predstavljanju za TV Patizan.

Pročitajte još: Partizan predstavio Šćepanovića FOTO

Šćepanović se zahvalio klubu na ukazanom poverenju.

"Ja sam tu na ovoj poziciji na kojoj su bili mnogi veliki treneri, velika imena. Želim da se zahvalim čelnicima kluba koji su mi dali poverenje da budem na ovoj poziciji. Mnogi sanjaju o ovoj poziciji, a mnogi nemaju privilegiju da budu na ovom mestu. Ono što volim da kažem, kao što je naš veliki pisac Meša Selimović rekao: ‘Ono smo što radimo, a nismo ono što mislimo i što pričamo’. Nisam čovek nekih velikih reči i obećanja, više sam neko ko to želi da pokaže na terenu. Moje predstavljanje će biti na terenu, a ne kroz neku priču."

O timu…

"Gro ekipe je na okupu, niste u mogućnosti da drastično menjate bilo šta. Jedan stil i filozofija koja pravi rezultate, treba da ostane i dalje na snazi. Ne želim da kopiram druge I da budem kao drugi, imam neke svoje poglede na sport, na košarku. U skladu sa igračima koje imamo, praviće se i igra Partizana. Ekipa ne može da se formira preko noći. Sa svim igračima će biti obavljeni razgovori. Na sve njih se ozbiljno računa. Od tih nekih razgovora doneće se i odluka ko će ostati, a ko napustiti klub."

Pročitajte još: "Bilo je vreme da Partizan dobije trenera koji je čistokrvni partizanovac"

Ambicije i ciljevi…

"Partizan je veliki klub i uvek je pravio velike rezultate. Ambicije su velike. Na nama je da damo sve od sebe, a za šta će to biti dovoljno, videćemo."

Pritisak…

"Ili imate karakternu crtu ili nemate. Da li možete da se nosite sa pritiskom ili ne. Sigurno je da neće biti lako, ali naučimo sam kroz životi kroz sport da se nosim sa pritiskom."

Šćepanović je u karijeri sarađivao sa mnogim velikim trenerima.

"Imao sam privilegiju da radim sa samo elitom trenerskog posla. Od Duleta Vujoševića u Partizanu, preko Željka Obradovića u Panatinaikosu, sarađivao sam sa Karijem Pešićem, Andreom Trinkijerijem. Sve to govori kakva je to privilegija što sam imao prilike da sarađujem sa njima. Saradnja sa njima mi je pomogla da formiram I neki svoj način gledanja, u skladu sa svojim karakterom I pogledom na samu igru", zaključio je Šćepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve