Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.07.2020.

11:00

"Danilovića i dalje vređaju u Bolonji" VIDEO

Emilijano Karkija je bio gost redakcije B92.net u 110. epizodi podkasta "Sa terena".

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-PHOTO/EPA/LOUISA GOULIAMAKI/lg/kr/ow

U jednom opuštenom razgovoru o košarci, Emilijano se sa našim novinarima dotakao italijanskog šampionata i njenog zlatnog perioda.

Uspešnih srpskih košarkaša u Italiji tada bilo je dosta, ljudi poput Saše Đorđevića, Zorana Savića, Marka Jarića, Dejana Bodiroge, Miloša Vujanića i slično, ali Karkija se najbolje seća jednog.

"To je bio Danilović, zbog one trojke na derbiju (Virtus protiv Fortituda prim. aut.) i faula Vilkinsa. Tada je Virtus Bolonja osvojila titulu. Ako moram da pomenem nekog srpskog košarkaša u Italiji, to je Danilović. Taj potez od četiri poena je legendaran u Italiji i Bolonji. Navijači Fortituda i dalje vređaju Danilovića, ali više Vilkinsa zbog glupog faula nad njim. Karlton Majers je jedan od najboljih igrača ikada u Italiji, ali Danilović mu je pokazao ko je i šta je. Danilović je Danilović", priseća se naš sagovornik.

Pomenuti Virtus je ekipa koja, pored Partizana, želi da se vrati na put "stare slave".

"Oni se nadaju da mogu da ponove tu eru, jer su stvarno bili najbolji tim Evrope. Oni imaju moćnog vlasnika i žele da uđu u Evroligu. Nadali su se da će sledeće sezone biti tu, ali i njih je koronavirus zaustavio. Bili su prvi u Seriji A, bili su u četvrtfinalu Evrokupa, ali nisu bili najbolji tim - to je apsolutno bio Partizan. Mislim da će se uskoro vratiti u Evroligu, za par godina, i mislim da mogu da budu jedan od najvećih klubova u Evroligi. Njihov vlasnik ulaže mnogo novca, imaju Teodosića, Markovića, Đorđevića...".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve