Nova vest
Košarka

Nedelja, 05.07.2020.

13:44

Gober: Ne mogu da budem ljut

Francuski košarkaš Rudi Gober govorio je o kritikama koje je dobio na svoj račun.

Izvor: LN

Autor: LN

Gober: Ne mogu da budem ljut
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

Centar Jute Džez je prvi NBA košarkaš koji je bio pozitivan na testu na koronavirus.

"Ja sam srećan sada, osećam se dobro. Presrećan sam što se vraćam košarci i svom timu, vraća se konkurentnost u ligu. Spreman sam da izađem na teren i da osvojim šampionat. To je cilj. Da budem iskren, posle svega što smo prošli kao tim i posle svega što je svet prošao, to će biti sjajan povratrak normalnog života", rekao je Gober.

Gobera su kritikovali zbog neodgovornog ponašanja neposredno pre nego što je saznao da je pozitivan, kada se rugao virusu pipajući svu opremu koju je mogao na pres konferenciji.

"Nije lako kada vam ceo svet šalje negativne poruke, preti vam, svi vas osuđuju. Bilo je mnogo negativne energije. U isto vreme, ne mogu da budem ljut. Ljudi samo procenjuju na osnovu onoga što su videli, to je njihova percepcija. Ponekad donose sud o nečemu na osnovu jednog video snimka, jednog intervjua, jednog čina", dodao je Gober.

Nedugo nakon Goberovog testa stigla je i informacija da je pozitivan njegov saigrač Donovan Mičel, koji je nedavno otkrio da je izgladio odnose sa Francuzem.

"Ne mogu da kontrolišem tuđa mišljenja, ali mogu svoje postupke. Mogu da kontrolišem stvari koje radim za ljude oko sebe, za zajednicu, za svoje saigrače na terenu ili van njega. Sve te stvari mogu da kontrolišem i to je ono što mi je zaista važno", zaključio je Gober.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve