Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.06.2020.

12:40

Trinkijeri podneo zahtev za raskid ugovora sa Partizanom!

Trener KK Partizan Andrea Trinkijri podneo je zahtev za raskih ugovora, javlja Tanjug.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Trinkijeri podneo zahtev za raskid ugovora sa Partizanom!

Ova vest stiže dan nakon što je predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović istakao da traju pregovori oko ostanka italijanskog stručnjaka i da je ponuda na stolu.

Kako prenosi "Sport Klub", Partizan je Trinkijeriju ponudio nižu platu od prethodne (550.000 evra), što on nije želeo da prihvati, a tražio je i garantovan budžet za novu sezonu.

Pročitajte još Trinkijeri menja Obradovića u Fenerbahčeu?

"Klub je izašao sa uslovima za sledeću sezonu ka našem treneru. Jasno smo odredili strategiju i budžet za igrače. I dalje činimo velike napore da zadržimo Trinkijerija na poziciji glavnog trenera. Nažalost, Partizan nije toliko finansijski izdašan u odnosu na druge kluubove koji imaju neograničen budžet, pa čak i u vreme svetske pandemije i ekonomske krize. Verujem da će se ovo brzo razrešiti, a preduslov za to je da prvo rešimo pitanje saradnje sa prvim trenerom. Dali smo jaku ponudu, u datim uslovima tržišta mogu da kažem odličnu i sada je na treneru da se izjasni", rekao je Mijailović u nedelju.

Italijanski stručnjak, s kojim je Partizan u protekloj sezoni bio lider ABA lige kolo pre plej-ofa i stigao do četvrtfinala Evrokupa uz prednost domaćeg terena do kraja takmičenja, navodno ima ponudu minhenskoj Bajerna koji nastupa u Evroligi.

Spekulacije o odlasku Trinkijerija su krenule nakon što je Partizan saopštio da je bek Kori Volden isplatio klauzulu koja ga oslobađa ugovora, a kako bi prešao u Crvenu zvezdu.

Italijan je u ugovoru sa Partizanom imao klauzulu da do 25. jula zatraži raskid saradnje sa crno-belima.

Trinkijeri je pre Partizana vodio nemački Bamberg, a bio je trener i u UNIKS-u, Kantuu, Veroli, Juvekazerti, Triboldi, dok je karijeru počeo kao asistent u Olimpiji iz rodnog Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

225 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve