Kokoškov vratio Kalinića u reprezentaciju Srbije

Igor Kokoškov, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, objavio je širi spisak igrača za pripreme na Kopaoniku.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Košarkaški savez Srbije
Foto: Košarkaški savez Srbije

Reprezentacija Srbije okupiće se i trenirati od 25. juna do 5. jula u svojoj tradicionalnoj bazi.

Kako su usled pandemije virusa kovid-19 reprezentativna takmičenja ovog leta otkazana, selektor Igor Kokoškov i stručni štab su doneli odluku da na desetodnevnim pripremama održe timski duh nacionalnog tima i na taj način se pripreme za izazove koji predstoje.

Iz predostrožnosti, ovog leta neće biti tradicionalnog okupljanja u prisustvu predstavnika medija na početku priprema, već će prva obaveza reprezentativaca biti u sredu 24. juna, kada je u jutarnjim časovima, na programu obavezno testiranje igrača i članova stručnog štaba na virus kovid-19.

Na širem spisku za predstojeće pripreme, nalazi se 31 igrač:

Miloš Teodosić (Virtus), Miroslav Raduljica (Đangsu), Stefan Jović (Himki), Vasilije Micić (Efes), Nemanja Nedović (bez kluba), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac, Stefan Birčević, Uroš Trifunović, Novica Veličković (Partizan), Luka Ašćerić (Mega), Nikola Rebić (Jenisej), Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Nikola Jovanović (Crvena zvezda), Ognjen Kuzmić, Stefan Đorđević, Stefan Pot, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Marko Radovanović (FMP), Aleksa Avramović, Nemanja Dangubić (Estudijantes), Luka Mitrović (Manresa), Dalibor Ilić (Mega), Stefan Janković (Kepital Siti Go-Go) i Aleksej Pokuševski (Olimpijakos).

Nakon što mu je nedavno potvrđeno prisustvo virusa kovid-19 u organizmu, svoje učešće na pripremama je otkazao centar Nikola Janković. Polazak reprezentacije na Kopaonik planiran je za četvrtak 25. jun u jutarnjim časovima.

Na desetodnevne pripreme selektor Kokoškov je pozvao sve igrače koji su dostupni, pa se tako na spisku reprezentativaca ne nalaze košarkaši koji igraju u Nemačkoj, Španiji i NBA, gde je sezona u jeku ili će se uskoro nastaviti.

Takođe, zbog obaveza u svom klubu, pripreme neće voditi selektor Igor Kokoškov, već će to činiti njegovi asistenti Dejan Milojević, Vladimir Jovanović, Jovica Antonić i Bogdan Karaičić, dok će za fizičku pripremu biti zaduženi prof. Vladimir Koprivica i Vladimir Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.