Nova vest
Košarka

Sreda, 17.06.2020.

11:50

Snima se dokumentarac o Partizanovoj sezoni 2009/10

Košarkaški klub Partizan objavio da će biti snimljen dokumentarni film o njihovoj sezoni 2009/10.

Izvor: LN

Autor: LN

Snima se dokumentarac o Partizanovoj sezoni 2009/10
Foto: Dragana Stjepanoviæ/KK Partizan

U dokumentarcu ćete moći da čujete sećanja brojnih sagovornika koji dobro pamte turneju po Americi, Barselonu u "Pioniru", Zagreb, Tel Aviv, Pariz...

Iz Partizana navode da žele da vide kompletnu sliku svega što je ispričano u poslednjih deset godina o toj fenomenalnoj sezoni, tokom koje su crno-beli igrali Fajnal-for Evrolige, bili šampioni KLS, Kupa Srbije i ABA lige.

"Ljudi iz Videostroja su zaljubljeni u svoj posao, ali su podjednako zaljubljeni i u sport. Zato i ne čudi da smo se tokom svog postojanja, pored ostalih TV formata, specijalizovali i za sportske događaje. Posle gomile sportskih događaja koje smo ispratili, nekako se prirodno nametnula ideja da se ovim dokumentarcem oda počast jednoj od najuspešnijih sezona, najtrofejnijeg košarkaškog kluba u našoj zemlji. Želja nam je bila da ukažemo na sezonu 2010 i sve ono što se događalo a što će ostati kao deo sportske istorije kako Partizana, tako i srpskog sporta generalno", istakao je izvršni producent Videostroja, kompanije koja će napraviti dokumentarac, Miloš Ratković.

Brojni sagovornici, bivši i aktuelni članovi KK Partizan, prisetili su se događaja koji su stali u samo jednu sezonu, a po broju i značaju, izgledaju kao čitava jedna epoha.

Dokumentarac će se truditi da oživi sećanja na turneju po Americi, pobede protiv Barselone, Makabija, Cibone, poraze u Parizu, čuveno "I kada ne budeš prvi ti" posle Panatinaikosa, "3 na 3" u Vršcu i trojku Miše Tumbasa za kraj nezaboravne sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve