Nova vest
Košarka

Nedelja, 14.06.2020.

12:05

"Naučio sam Nikolu svašta, ali on je imao nešto što se ne uči, što ja nisam znao"

Dejan Milojević, doskorašnji trener Mega Bemaksa, bio je gost u jutarnjem programu televizije Prva.

Izvor: PT

Autor: PT

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srpski trener pričao je o svojim počecima, o reprezentaciji, kasnije Partizanu, Valensiji i Galatasaraju, ali i o trenerskom poslu kojim se bavi osam godina.

Milojević je jedan od najzaslužnijih za razvitak Nikole Jokića, za kojeg kaže:

"Joka je napravio neverovatne stvari i tek će napraviti. Od prvog momenta sam video kakav je igrač. On je imao stvari koje nisam mogao da naučim. Ja sam Nikolu naučio svašta, ali on je imao ono što se ne može da se nauči. Košarkašku inteligenciju, sposobnost dodavanja, i donošenje odluke u pravo vreme", rekao je Milojević gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Doskorašnji trener Mega Bemaksa dodaje:

"Vi možete da otvorite malo igraču vidike, ali da ga naučite kada je pravi trenutak za neki potez, to je teško, a Nikolu to nije trebalo učiti".

Milojević ima više opcija i kako ističe, kada se završi NBA sezona videće šta i kako.

"Istina je da me nekoliko klubova želi. Prvo da se završe NBA sezone, da vidimo ko će gde biti i ako se oslobodi mesto u tim klubovima koji me žele. Naravno i ako dobijem ulogu koja me ispunjava. Brojeve koje smo u Megi napravili su fantastični. Ne želim da budem lažno skroman, Mega je za ovih osam godina dala 10 NBA košarkaša (10 košarkaša je izabrano na NBA draft). Partizan je u istoriji dao 13 (draftovano direktno iz Partizana), a Zvezda i FMP oko pet. Ne želim nikoga da unizim, ali ne treba biti ni lažno skroman. Mene u SAD više gledaju kao koledž trenera i više me cene, nego ovde u Evropi", rekao je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve