Nova vest
Košarka

Nedelja, 07.06.2020.

12:36

Dan kada je poginuo košarkaški Mocart – jedan od najvećih ikada

Na današnji dan, pre 27 godina, život je nesrećno izgubio legendarni Dražen Petrović.

Izvor: MS

Autor: MS

Dan kada je poginuo košarkaški Mocart – jedan od najvećih ikada
(Photo by Ken Levine/Getty Images

Košarkaški Mocart, kako su ga zvali, poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod nemačkog Denkendorfa, samo četiri meseca pre 29. rođendana.

Petrović je spavao na suvozačevom mestu automobila koji je upravljala njegova devojka Klara Salanci u trenutku kada se dogodio udes.

Do tragedije je došlo kada je vozač kamiona, iz suprotnog smera, izgubio kontrolu nad vozilo, probio centralnu ogradi i prešao u drugu traku.

Došlo je do sudara, Petrović je poginuo, dok je Klara prošla sa lakšim povredama.

Samo dan ranije sa reprezentacijom Hrvatske odigrao je u poljskom Vroclavu utakmicu protiv Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Odlučio se da kolima ide kući, dok se ostatak tima vratio avionom.

Petrović je igrajući za Šibenku, Cibonu, sa kojom je dva puta bio šampion Evrope, Real Madrid, Portalnd i Nju Džersi ostavio neizbrisiv trag.

Sa reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak sveta i Evrope, uz još jednu svetsku bronzu, dok sa Olimpijskih igara ima srebro i bronzu, kao i još jedno olimpijsko srebro sa Hrvatskom.

U Kuću slavnih primljen je 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve