Majkl Džordan će donirati 100.000.000 $ zajednici Afroamerikanaca

Brend "Džordan" će posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda i novonastale situacije u SAD donirati 100.000.000 dolara u narednih deset godina.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by Streeter Lecka/Getty Images
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

To je u petak uveče objavio brend u vlasništvu kompanije "Najki" napravljen za legendarnog košarkaša Majkla Džordana.

Iako se tokom cele karijere trudio da bude van politike, Džordan se nedavno oglasio na društvenim mrežama porukom protiv rasizma.

"Duboko sam tužan, potresen i jednostavno besan. Vidim svuda bol i izlive ljutnje i frustraciju. Stojim uz one koji se bore protiv rasizma i nasilja prema tamnoputim ljudima u našoj zemlji. Dosta nam je", naveo je pre par dana Džordan.

Konkretan potez biće ogromno ulaganje u borbu protiv rasizma.

"Mi smo Džordan brend, crna zajednica. To je više od jednog čoveka. Uvek je bio porodica. Mi predstavljamo ponosnu porodicu koja je prevazišla prepreke, borila se protiv diskriminacije u zajednicama širom sveta i koja je radila svakog dana da izbriše mrlju rasizma ili štetu nepravde".

"Danas objavljujemo da će Majkl Džordan i Džordan brend donirati 100 miliona dolara tokom sledećih deset godina organizacijama posvećenim osiguravanju rasne jednakosti, socijalne pravde i većeg uspeha u obrazovanju", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.