Nova vest
Košarka

Četvrtak, 04.06.2020.

09:30

Lesor na saopštenje Bundeslige: Kaznite me

Nemačka košarkaška liga zabranila je igračima i timova da izdaju političke izjave i saopštenje kada se Bundesliga nastavi.

Izvor: PT

Autor: PT

Lesor na saopštenje Bundeslige: Kaznite me
Xinhua/Meng Yongmin

BBL izdao je saopštenje u kojem je naglasio da oni igraju sport i da ne žele da mešaju politiku.

Ameriku potresaju protesti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, a deo se preneo i na Evropu u kojoj se takođe održavaju brojne demonstracije.

Sportisti pružaju podršku crncima u njihovoj borbi za ravnopravna prava, međutim košarkaška Bundesliga ne želi politiku u sportu.

"Politička saopštenja i neke slične kampanje protiv rasizma neće biti dozvoljene kada se sezona nastavi. Mi igramo košarku i nismo za upletanje politike", stoji u saopštenju.

Mnogi košarkaši su se pobunili, a među njima je i centar Bajerna Matija Lesor.

"Kaznite me. Umišljate, to ako smo protiv rasizma nije politika. Između ostalog, rasizam nije prisutan samo u Americi, ima ga svuda na svetu. Trebalo bi da podržite, a ne da kažnjavate igrače. Kaznite me zbog ovog tvita", napisao je Lesor.

Bundesliga je prva košarkaška liga koja će se nastaviti. Prve utakmice igraju se već u subotu 6. juna kada će se sastati Getingem i Krajlshajm, odnosno Bajern i Ulm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve