Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.06.2020.

12:17

Milan Mačvan završio karijeru

Srpski košarkaš Milan Mačvan objavio je da je okončao igračku karijeru u 31. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Milan Mačvan završio karijeru
Foto: Pedja Milosavljvic/Starsportphoto ©

Mačvan je istakao da bi voleo da ostane u košarci, a poslednjih nedelja su se navijači Partizana nadali njegovom novom povratku.

"Povratak u Partizan nije isključen, ali u nekom drugom vidu. Verujem da će mnogi biti razočarani i da će se osetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto odsto, ako ne mogu da uživam, a ne mogu zbog svojih kolena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja", rekao je Mačvan za Nova.rs.

Spekuliše se da će Mačvan postati sportski direktor Virtusa iz Bolonje.

"Voleo bih da ostanem u košarci, košarka je moj život i moja najveća ljubav. Pokušavam da ostanem u kontaktu sa klubovima, sa različitim ljudima. Sigurno ne kroz trenerski poziv. Verujem da ću vrlo brzo znati svoju budućnost i da se nazire neki posao", rekao je Mačvan.

Mačvan je tokom karijere igrao u Srbiji, Izraelu, Turskoj, Italiji i Nemačkoj, a penzionisao se posle epizode u Japanu.

"Teška i komplikovana odluka, ali je zasnovana na racionalnom razmišljanju i najviše zbog mog fizičkog zdravlja. Teško je doneti odluku, ali sam miran i spokojan. Posle dve teške povrede sam već razmišljao o tome, ali nisam hteo da odem kao povređen igrač, već da pokušam da završim karijeru kao što sam je i počeo – kao pobednik i šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane odlazim miran", rekao je Mačvan.

Profesionalnu karijru je počeo pre 13 godina u FMP-u, potom je igrao za Hemofarm, a u dva navrata i za Partizan. Bio je član velikana Makabija i Olimpije Milano, te Galatasaraja i Bajerna.

Sa Partizanom je osvojio titulu i Kup Srbije, a bio je i šampion Italije, Turske, Izraela i Nemačke.

"Hvala Hemofarmu, Makabiju, Galatasaraju, Olimpiji, Bajernu, Alvark Tokiju i mom Partizanu. Ostvario sam dečačke snove, osvojio brojne trofeje i medalje, postao kapiten reprezentacije. Ostaću deo košarke jer je to moj život. Do sledećeg viđenja",
poručio je Mačvan na Tviteru.

Mačvan je predvodio "zlatnu generaciju" 2007. koja je osvojila titulu juniorskog prvaka sveta protiv SAD, a sa seniorskom selekcijom je osvojio dva evropska (2009. i 2017) i jedno olimpijsko srebro (2016).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d