Nova vest
Košarka

Nedelja, 31.05.2020.

11:00

Paspalj: Odluka Evrolige ispravna, ostaje žal za uspešnom sezonom Partizana

Žarko Paspalj, nekadašnji košarkaš Partizana i jugoslovenski reprezentativac govorio je o aktuelnostima u svetu košarke.

Izvor: SN

Autor: SN

Paspalj: Odluka Evrolige ispravna, ostaje žal za uspešnom sezonom Partizana
Photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Vest da je sezona u Evroligi i Evrokupu okončana i da neće biti proglašenja šampiona pogodila je košarkašku javnost u Evropi.

Čuveni košarkaš Žarko Paspalj smatra da je to bila ispravna odluka, ail da ostaje žal za odličnom sezonom njegovog bivšeg kluba, beogradskog Partizana.

"Tu ništa nije sporno. Žal za uspešnom sezonom, dobrim navijanjem, svakako postoji. Ali, jednostavno je doneta takva odluka. Zbog svih okolnosti koje su nas snašle, takmičenje je moralo da bude prekinuto. U ovoj čudnoj situaciji nije se snašla ni velika NBA, a kamoli neko drugo takmičenje", rekao je Paspalj za Novosti.

Pandemija koronavirusa donela je i velike finansijske probleme klubovima širom Evrope i Paspalj smatra da srpski klubovi moraju više da rade sa mlađim igračima.

"Godinama pričamo da treba da se okrenemo domaćim igračima, ali mlade igrače treba i napraviti. Što se tiče stranaca, mislim da će finansijski pretrpeti određene izmene. Da li će to prihvatiti ili će otići negde drugde, videćemo. To čeka sve klubove"

U junu 2021. godine biće održana kvalifikacije za Olimpijske igre, a Paspalj veruje da tu neće biti problema za Srbiju.

"Tu neće biti iznenađenja. Imamo veoma kvalitetan tim, i sve će da bude u redu. Tu sam veliki optimista. Više me brine sistematizacija i ovo što radi FIBA sa tim 'prozorima', što je sasvim pogrešno"

Na kraju je bivši igrač, između ostalih, San Antonija, Olimpijakosa i Panatinaikosa izrazio zabrinutost za budućnost košarke.

"Ne baš sjajno. Trenutno ne vidim njenu perspektivu. Duga je to priča, i o tome bismo mogli da razgovaramo danima", dodao je Žarko Paspalj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve