Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.05.2020.

11:45

Evroliga favorizuje Virtus ispred Partizana

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu indirektno je ukazao koji klub ima prednost ukoliko se neki evroligaš povuče iz takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Evroliga favorizuje Virtus ispred Partizana
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Evroliga je odlučila da naredne sezone učestvuje istih 18 ekipa iz protekle, nakon što je zbog pandemije koronavirusa sezona suspendovana.

Međutim, usled finansijske krize koja je pogodila sport nije isključeno da se neki klub povuče, a osim toga, grčki Panatinaikos je javno izrazio nezadovoljstvo pa mnogi najavljuju da bi atinski "zeleni" mogli da bojkotuju EL.

Pročitajte još Bertomeu: Ako PAO ode, naći ćemo zamenu

To je pokrenulo spekulacije koji bi klub u tom slučaju nastupio u EL, a Bertomeu je u izjavi za španski "El Pais" indirektno otkrio ko je na "pol" poziciji.

"Virtus, od kada ga je preuzeo poznati brend Segafredo, ima jasnu nameru da igra Evroligu. Imaju plan da izgrade dvoranu od 15.000 mesta, a mi želimo drugog člana iz Italije. To bi bila sjajna stvar za Evroligu, Italija je važna zemlja za nas. Virtus se vratio i to je uradio snažno", rekao je Bertomeu.

Trener Virtusa je bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević, dok su u ekipi Miloš Teodosić i Stefan Marković. Najavljuje se čak i dolazak Miroslava Raduljice.

Mestu u EL se u narednoj sezoni nadao i beogradski Partizan, kao lider ABA lige i tim sa najboljim skorom među svim učesnicima plej-ofa Evrokupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d