Nova vest
Košarka

Utorak, 19.05.2020.

20:34

Ozbiljan udarac za Bertomeua – tri ekipe prešle u Ligu šampiona

Tri poznate i dobro kotirane evropske košarkaške ekipe napustile su Evrokup i prešle u Ligu šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

Ozbiljan udarac za Bertomeua – tri ekipe prešle u Ligu šampiona
Navijaèi AEK-a slave titulu LŠ 2018. (EPA-EFE/SIMELA PANTZARTZI)

U pitanju su turska Darušafaka, litvanski Ritas i španski Bilbao, koji su potpisali ugovor sa FIBA za sezonu 2020/21.

Darušafaka će preći u Ligu šampiona nakon što se spekulisalo da će to uraditi jer su bili nezadovoljni odlukom Evrokupa da odlučujući utakmicu Top 16 faze tog takmičenja protiv Virtusa preseli u Beograd.

"Njihov dolazak jasno prikazuje naš uspešni rast i razvoj takmičenja i drago nam je što sve više i više ekipa može da vidi iskrenu pan-Evropsku prirodu Lige šampiona, kao i njen fokus da klubovima omogući sjajno internacionalne takmičenje koje se svodi samo na sportske rezultate. Takođe smo oduševljeni što se sve više i više klubova sa ambicijama da osvoje jedan od najvećih evropskih trofeja odlučuje za Ligu šampiona kako bi jurio svoje snove", rekao je izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos.

Ovakav komentar Komninosa može se shvatiti kao direktno upućena poruka prvom čoveku organizacije koja održava Evrokup i Evroligu Đordiju Bertomeuu, koji je u više navrata optuživan da kreira takmičenja koja se zasnivaju na finansijama, a ne na sportskim uspesima.

Srbiju ove sezone u Evrokupu predstavlja Partizan, koji je došao do četvrtfinala, a, podsetimo, ranije je igrao i FIBA Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve