Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.05.2020.

10:55

Tomašević o prelasku iz Zvezde u Partizan: Najbolji potez u karijeri

Legendarni košarkaš Dejan Tomašević prisetio se prelaska iz Crvene zvezde u Partizan 1995. godine.

Izvor: MT

Autor: MT

Tomašević o prelasku iz Zvezde u Partizan: Najbolji potez u karijeri
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zajedno sa njim je u redove crno-belih otišao i Ljuba Vidačić.

Očekivano, ovi transferi nisu prošli bez potresa.

"Bio je to moj najbolji potez u karijeri. Partizan je te godine ostao bez Đorđevića, Danilovića i još nekih igrača iz onog trofejnog sastava, pravili su novu, mladu i kako su govorili perspektivnu ekipu. Dopao mi se taj njihov koncept, nisam mogao da odbijem, dobio sam ono što nisam mogao da dobijem u Zvezdi. Ne mislim samo na materijalno. Te godine su ukinute i sankcije, Partizan je igrao Ligu šampiona, što je takođe puno značilo. Težili su tome da ponovo stignu na vrh Evrope, bile su to sjajne sezone", rekao je Tomašević za "Ekspres".

Tomaševićeva naredna destinacija bila je podgorička Budućnost, u koju je otišao 1999. godine.

"Trebalo je zapravo da odem u AEK, imao sam bolju ponudu i otvoren poziv Dude Ivkovića. Međutim, pre toga sam dao reč ljudima iz Podgorice. Ne kajem se, bio je to jedan od najlepših perioda moje karijere, došli su još i Rakočević, Brkić, Kuzmanović… Iza nas su ostali vredni rezultati. Sećam se one fantastične sezone u kojoj smo odigrali 30 utakmica bez poraza. I danas se često čujem sa nosiocima tog ambicioznog projekta, sa Veskom Barovićem i Danilom Mitrovićem", kaže Tomašević.

Tomašević je govorio i tome zašto je napustio mesto Generalnog sekretara KSS.

"Zato što sam se tako dogovorio sa samim sobom. Ubedio sam sebe, i nisam pogrešio, da je posle toliko godina rada moja misija u KSS završena. Takođe, shvatio sam da porodica i ja ne možemo da živimo od plate u Savezu, a kako nisam čovek koji u isto vreme hoće i misli da može da radi dva posla istovremeno, najbolje je bilo da odem. Bezgranično sam zahvalan ljudima s kojima sam radio i sarađivao, bili smo tim, rad u KSS je bio značajno iskustvo za mene. Radujem se što mogu da kažem i to da iz svega izlazim kao bolji čovek.", zaključio je Tomašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve