Nova vest
Košarka

Sreda, 29.04.2020.

12:45

"Izgubio sam 10 kilograma za 12 dana – sve je počelo sa peckanjem u grlu"

Hrvatski košarkaški trener Nikša Bavčević (63) pobedio je koronavirus u Švajcarskoj, gde trenutno radi.

Izvor: MT

Autor: MT

photo by Jeremy Ng/Getty Images

Splitski stručnjak je vodio veliku borbu protiv Covid-19, koji je u svetu odneo više od 212.000 života, od toga preko 1.600 u Švajcarskoj.

Najgore je prošlo, a Bavčević se u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju osvrnuo na težak period iza sebe.

"Završio sam na kraju i u bolnici. Izgubio sam 10 kilograma za 12 dana. Uticalo mi je sve skupa i na pritisak. U bolnici su me, na intenzivnom odeljenju, spojili na kiseonik, infuziju. To mi je tada strašno pomoglo. Pripadne se čovek. Nije ugodno. Tamo su me i testirali, ali već sam pre znao da je to korona jer sam zbog kontakta sa zaraženom osobom prethodno bio u samoizolaciji", rekao je Bavčević i dodao:

"Ukupno sam 15-16 dana osećao simptome. Počeli su peckanjem u grlu, a posle od bola u leđima više nisam mogao ni stajati ni ležati. U bolnici sam proveo 36 sati pa su me zbog kapaciteta i broja obolelih pustili kući jer mi smo ovde u poluepicentru zaraze."

On kaže da je predsednik kluba, relativno mlad čovek, takođe bio u teško stanju.

"A moj predsednik kluba od kojeg smo to pokupili čovek koji ima samo 43 godine, koji je sportski tip, je bio na granici života i smrti! Mesec dana je bio bolestan, kašljao, nije se mogao dignut iz kreveta. Ova bolest je čudna. Dok se ne izmisli vakcina, nije gotovo", zaključio je Bavčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d