Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.04.2020.

14:09

"Smejali smo se Obradoviću, a onda se on smejao nama"

Bivši učenik Željka Obradovića Nikolo Meli govorio je o tome kako je bilo sarađivati sa srpskim stručnjakom.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT

Meli je proveo vreme radeći sa Željkom, dok se ove sezone nije preselio u NBA i potpisao za Nju Orleans Pelikanse.

Rad sa Obradovićem unapredio je gotovo sve igrače, ali nije uvek bilo prijatno, daleko od toga.

"Nije bilo baš prijatno gledati snimke utakmica kada žestoko izgubite. To je moglo da traje satima. Ja nikaa nisam imao razmenu tokom koje se drao meni u lice, ali čak i da vam se dere u lice, znate zašto - ako radite sa njim, radite zajedno i znate zašto. On uvek ima cilj", rekao je Meli.

Poruka je jasna – "Željko je u pravu u 99% slučajeva".

"Nema tu nešto mnogo prostora za diskusiju. Andrea (Trinkijeri, sa kojim je sarađivao u Bambergu prim. aut) i Obradović su treneri koji uvek znaju šta pričaju. Obradović uvek kaže, 'Pripremam se, moram da imam odgovor za svako pitanje svojih igrača'. I uvek ga ima".

Italijan je otkrio i najzanimljiviju anegdotu tokom igranja za Fener.

"Trenutak kada sam se najviše smejao je bio kada je on dobio ovacije i aplauze od Ulker arene, a on je gestikulirao da ne bi on trebalo da dobije zasluge, već igrači. To me je baš nasmejalo. Onda, kada su igrači dobili aplauz mi smo uraili isto što je i on. Onda se on smejao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve