Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.04.2020.

11:11

Ataman "odustao" od Srbije i Hrvatske

Turski trener Ergin Ataman promenio je mišljenje o nastavku evroligaške sezone.

Izvor: LN

Autor: LN

Ataman
Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Ataman je otkrio plan da se poslednjih šest kola regularnog dela sezone Evrolige organizuje u jednom gradu, a onda pređe na Fajnal-ejt.

"Moj osećaj je da će se Evroliga igrati u julu zbog pozitivnog napretka Evrope. Naravno, 99% će se ti mečevi igrati bez navijača. Jer je rizično, pogotovo za ekipe koje bi konstantno trebalo da putuju, Evroliga želi sve ekipe da okupi u gradu sa najmanje rizika i da odigra preostale mečeve i onda započne taj Fajnal-ejt. To je najrealniji scenario za mene", rekao je Ataman u razgovoru sa navijačima svog Efesa.

Zanimljivo, Ataman je pre samo nekoliko dana imao nešto drugačije mišljenje o nastavku sezonu.

"Mislim da nastavak Evrolige neće početi do kraja maja, a u julu i avgustu će biti veoma teško igrati", kazao je, pored osdtalog, za "A spor".

U pomenutom intervjuu Ataman je objasnio da bi u određenih pet zemalja mogla da se nastavi sezona u scenariju koji je i sada ponovo izneo.

"Kada pogledate situaciju u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji... Vidite da bi tamo krajem maja moglo da bude najbezbednije...".

Sada je, ipak, mišljenja da će se sve odviti u Nemačkoj.

"Mislim da će odluka o gradu biti oneta u maju. Teško da će to moći da se izvede u Istanbulu. Kada bih pogađao rekao bih da Fajnal-ejt može da se odigra u nekom gradu u Nemačkoj. Već su spremali Fajnal-for, tako da mislim da će se Fajnal-ejt održati u Kelnu. Ako ne završimo sezonu, to će biti ogroman problem", istakao je Ataman.

Vredi istaći da je Nemačka zabranila sva javna dešavanja sve do 31. avgusta.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je prethono izjavio da ta organizacija radi na tome da organizuje završetak sezone u "zdravstveno najbezbenijim uslovima".

Po suspenziji sezone Atamanov Efes, koji predstavlja srpski plejmejker Vasilije Micić, je bio prvi na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve