Nova vest
Košarka

Petak, 17.04.2020.

16:45

Bajern smanjio plate košarkašima za 30 odsto

Košarkaski klub Bajern saopštio je da je zbog gubitaka usled pandemije korona virusa smanjio igračima plate za 30 odsto.

Izvor: SN

Autor: SN

Bajern smanjio plate košarkašima za 30 odsto
Photo by Hannes Magerstaedt/Getty Images for Paulaner

Kako se navodi, igrači, među kojima je i srpski košarkaš Vladimir Lučić, pristali su na smanjenje plata.

"Da bi se osigurala finansijska stabilnost kluba, svi igraci su se složili da se odreknu značajnog iznosa od svojih zarada. Koraci koje je tim preduzeo trebalo bi da pomognu u smanjenju teških finansijskih posledica koje dolaze sa krizom izazvanom korona virusom", stoji u saopštenju bavarskog kluba.

Dodaje se da bi se novcem koji će klub uštedeti na platama košarkaša trebalo da budu zbrinuti ostali zaposleni u Bajernu sa manjim primanjima, deo sredstava Bajern će uplatiti i u humanitarne svrhe, ali to će biti onaj deo koji će navijači oprostiti klubu za unapred kupljene ulaznice.

Svi naviajči imaće mogućnost i da traže povraćaj novca za kupljene karte, a oni koji se na to ne odluče, tako će donirati minhenske bolnice sa 25 odsto sume zarađene na kartama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve