Nova vest
Košarka

Petak, 10.04.2020.

10:30

"Da nema ulaska u Evroligu, ABA liga bi već bila završena"

Predsednik Mornara Đorđije Pavićević kaže da su pred ABA ligom teške odluke.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zbog pandemije koronavirusa regionalno takmičenje je suspendovano i još uvek nije poznato da li i kada će biti nastavljeno.

Pavićević ističe da bi odluka bila mnogo lakša i da bi se liga zaključila pre 20 dana, da ulog nije veliki – plasman u Evroligu.

"Da nema tog plej-ofa i ulaska u Evroligu, lako bismo svi mi doneli odluku. Sigurno da bi ABA liga bila završena pre 20 dana", rekao je Pavićević.

Naredne nedelje bi Evroliga trebalo da održi video konferenciju sa predstavnicima klubova.

"Evidentno je da su nam ruke vezane i da nećemo moći da donesemo nijednu pametnu odluku u ovom trenutku. Čekaćemo Evroligu koja će doneti ubrzo plan odigravanja utakmica. To će nam biti okosnica da ABA ligu privedemo kraju", dodao je Pavićević.

Regionalno takmičenje bi od sledeće sezone, umesto dosadašnjih 12 ,trebalo da broji 14 ekipa.

"Postoje velike šanse da će se ABA liga proširiti na 14 klubova – da će se samo odigrati plej-of ili Fajnal-for prve četiri ekipe, jer svi znamo koliki je ulog svih tih ekipa za narednu sezonu", zaključio je Pavićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve