Nova vest
Košarka

Utorak, 07.04.2020.

20:06

Odlaže se Evrobasket za 2022?

Stojko Vranković, predstavnik Hrvatske u FIBA Evropi, govorio je o budućnosti košarke i pomeranju takmičenja.

Izvor: LN

Autor: LN

Odlaže se Evrobasket za 2022?
Foto: Getty Images/Jeremy Ng

FIBA Evropa je održala sastanak u kojem se bavila održavanjem svojih takmičenja u doba koronavirusa.

Odluka o evropskim takmičenjima je doneta, dok će se ona na višem nivou doneti u četvrtak, kada bude zasedao FIBA Svet.

"Posle četiri sata razgovora doneseni su zaključci da se ove godine otkazuju sva takmičenja mlađih selekcija i svi turniru pod ingerencijom FIBA Evrope", rekao je Vranković za "Index".

"Naravno da je bilo govora i o sledećoj godini, koja će biti olimpijska. Igre bi trebalo da počnu 23. jula, a problem je činjenica što bi se mesec dana pre toga morali održati kvalifikacioni turniri, a onda samo mesec dana nakon Igara i Evrobasket. To je praktično nemoguće. Najpre, tako gust raspored nije normalan, mogao bi biti poguban za zdravlje igrača, kvalitet košarke, a nema šanse ni da će NBA liga pustiti svoje igrače na tri turnira u razmaku od tri meseca. NBA liga je nakon EP-a 2017. insistirala da se kontinentalni turniri ubuduće odigravaju na svake četiri godine, a ne svake dve kao što je bilo do tada", kaže Vranković i ističe:

"Na sutrašnjoj sednici saznaćemo kakva će biti budućnost Evrobasketa. Ovo još nije zvanično, ali najverovatnije će biti prebačen u 2022. Takva odluka jedino ima smisla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve