Nova vest
Košarka

Sreda, 01.04.2020.

08:35

Dijamantidis u Timu dekade Evrolige VIDEO

Legenadrni bek grčkog Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis izabran je u idealnu petorku Evrolige u prethodnoj deceniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Dijamantidis u Timu dekade Evrolige VIDEO
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Dijamantidis, koji je u Panatinaikosu proveo 12 sezona, bio je i u timu dekade od 2000. do 2010. godine.

Nakon povlačenja iz košarke proglašen je za legendu Evrolige 2016. godine, dok je njegov dres sa brojem 13 Panatinaikos povukao iz upotrebe.

Grčki košarkaš tri puta bio šampion Evrope sa Panatinaikosom (2007, 2009. i 2011), a najkorisniji igrač tog takmicenja bio je 2011. godine, kada je grčki klub poslednji put bio prvak pod vođstvom trenera Željka Obradovića.

Dva puta je bio najkorisniji igrač Fajnal-fora, četiri puta u prvom timu Evrolige, šest puta najbolji defanzivac, dva puta najbolji asistent, a po broju asistencija u karijeri nedavno ga je pretekao sunarodnik i bivši saigrač Nik Kalates.

Dijamantidis je četvrti košarkaš koji se nalazi u idealnoj petorici protekle decenije u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi, a pre njega u idealnom timu našli su se još Kajl Hajns iz CSKA, bivši košarkaš Barselone Huan Karlos Navaro i Luka Dončić, bivši košarkaš Real Madrida i trenutno zvezda NBA ligaša Dalasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d