Nova vest
Košarka

Utorak, 31.03.2020.

12:35

Košarkaške sudije u prvoj liniji u borbi protiv korone u Italiji

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) donosi nam priču kako su dvoje italijanskih sudija napustilo teren i priključila se borbi protiv koronavirusa.

Izvor: PT

Autor: PT

Košarkaške sudije u prvoj liniji u borbi protiv korone u Italiji
Foto. FIBA

Arbitri Silvija Marciali i Gvido Đovaneti, doktori po struci, a arbitri unazad nekoliko godina u FIBA takmičenjima, odlučili su da pruže svoj doprinos.

Italija je država sa najviše preminulih, a druga je po broju zaraženih virusom Covid-19.

"Situacija je veoma teška i menja se iz dana u dan. Vlada traži pomoć svih doktora", ističe Đovaneti koji od 2017. sudi košarkaške utakmice.

"Radim u bolnici u Bariju, bio sam u kardiološkom odeljenju, ali sam pomeren u drugo, za pacijente zaražene virusom Covid-19", dodaje on.

Đovaneti otkrio je čega se najviše plaši.

"Problem je što ne znamo kada će ovo prestati pošto u pojedinim delovima zemlje, tipa Lombardija, Milan... tamo je virus na vrhuncu, a plašimo se da ne pređe na jug. Broj obolelih ne opada i plašimo se da će ljudi sa severa krenuti ka jugu i da će proširiti".

Silvija Marcijali, koja živi u Rimu, studirala je medicinu, ali se isto bavi košarkaškim suđenjem. Ipak, trenutno je u službu zdravstenog sistema usled pandemije.

"Kada postane doktor, vi date zakletvu. I nju poštujete svaki put kada radite. Dajete zakletvu kako bi pomogli drugima", rekla je ona za sajt FIBA.

U Italiji je zaraženo više od 100.000 ljudi, dok je preminulo 11.591 od posledica virusa Covid-19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve