Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.03.2020.

19:45

Mijailović: Stali su nam prihodi, borićemo se da preživimo

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović pričao je o raznim temama za zvanični jutjub kanal crno-belih.

Izvor:

Autor:

Mijailović: Stali su nam prihodi, borićemo se da preživimo
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Mijailović je govorio o trenutnom stanju u klubu, budžetu, igračima, ABA ligi, Evroligi...

Pored svega toga, Mijailović je pozvao navijače da ostanu kod kuće i prate uputstva nadležnih organa.

Da li je klub u kontaktu sa igračima?

Većina igrača je u Americi, Rašon Tomas je samo u Beogradu. Andrea Trinkijeri je u Italiji sa porodicom, Vlado Šćepanović je u Kolašinu sa porodicom. Ljudi u klubu, neko radi, neko ne radi. Nema aktivnosti, nema treninga", rekao je predsednik Partizana.

Da li će Trinkijeri i naredne sezone trenirati Partizan?

"Andrea ima ugovor još godinu dana i za ovu sezonu. On je trener Partizana, a šta će biti, videćemo"

Spremaju li se novi ugovori?

"Jaramaz ima ugovor za narednu sezonu, kao i Volden. Pejdž je odigrao dobru sezonu, videćemo. Sa Pejdžom ćemo videti kakva situacija će biti. Voleo bih da zadržimo kostur ekipe, ova ekipa je pokazala da ima karakter i da zna da se bori", objašnjava Mijailović.

Mnogo se priča o povratku Lučića i Milosavljevića...

"Dao bih sve da se to desi, ali ne znam koliko je to realno. Razgovaraćemo sa strukom kada za to dođe vreme. Želeli smo ih i prošlog leta, nije nam se ispunilo"

Kakvo je finansijsko stanje u Partizanu?

"Biće jako teško ispoštovati sve do kraja godine. Borićemo se. Ostali su nam i neki repovi, nije ih ostalo mnogo. Ali, stali su nam prihodi. Gledamo da preživimo i da se spremimo za narednu sezonu. Treba troškove smanjiti na minimum. Ovo će sve sigurno usporiti rad svih klubova"

Da li će budžet Partizana biti manji naredne sezone?

"Situacija je specifična. Svaki dan razmišljamo o tome. Imamo situaciju da u Evroligi ekipe imaju 50.000.000, a neki 10 puta manje. Sigurno je da će se budžeti smanjiti i igrača i stručnih štabova svih timova, biće manje novca. Ekonomija na svetskom nivou prima udarce. Pitanje je do kada će ovo trajati. Kakve će posledice kompanije imati. Situacija nije nimalo jednostavna. Pitanje je koliko će ostati za ulaganje u sport. Situacija posle ovoga neće biti ista. Mi ćemo probati da nastavimo, a kakve će biti ambicije zavisiće od prihoda. Sigurno je da ćemo morati svi da se zadovoljimo sa nečim manjim

Ako se ABA liga poništi, kolike su šanse Partizana za plasman u Evroligu?

"Partizan je poslednji klub koji je želeo da se desi ovako nešto. Nijedna titula nije vredna kao ona koja se izbori na terenu. Neće nam značiti bilo kakva titula za zelenim stolom ili na bilo kakvim komisijama. I mi želimo da osvojimo na parketu. Mi ne znamo šta će odlučiti Evroliga, i da li će ABA liga imati mesto u Evroligi. Treba da pustimo da ovo prođe, da sačuvamo živote, pa ćemo se boriti za mesto Partizana u Evropi i na Jadranu"

Ako bi igrao Evroligu, da li bi Partizan imao veći budžet?

"Nije realno govoriti o budžetu, jer država ima problema koje mora da reši. Veliko je pitanje kakvi će biti budžeti. Daćemo maksimum i borićemo se da budu što veći budžet"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve