Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.03.2020.

09:43

"Čekao nas je uzbudljiv plej-of ABA, tek što smo 'kliknuli' kao ekipa" VIDEO

Košarkaš Crvene zvezde Bili Beron govorio je o potencijalnom nastavku košarkaške sezone.

Izvor: LN

Autor: LN

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zvezdin Amerikanac je neposredno pred zatvaranje granica širom Evrope napustio Beograd i, uz dozvolu kluba, se vratio u SAD.

On je trenutno na Floridi, gde stanje nije alarmantno, i vreme provodi sa svojom porodicom.

"Nedostaje mi mnogo košarka, ima već sedam ili deset dana kako nisam uhvatio loptu. To mi teško pada, a deluje mi kao da će trajati još dugo. Pokušavam da nađem druge poslove i da ostanem u što boljoj formi. Trudim se da svaki dan pretrčim pet do 10 kilometara po kraju. Ovde je vreme izuzetno lepo, stvarno toplo. Trudim se da ostanem u što boljoj formi, nikada ne možete znati šta će se dešavati, tako da moram da budem spreman", rekao je Beron za TV Arena sport.

Bek-šuter crveno-belih je dao svoje mišljenje vezano za nastavak sezone u ABA ligi, Evroligi i NBA ligi.

"Što se tiče situacije sa Evroligom i ABA ligom, pa čak i sa NBA, pred nama je mnogo prepreka koje moramo preskočiti kako bi ponovo zaigrali. Mislm da ništa više ne zavisi od liga. Čini se da su vlade preuzele svu kontrolu u svim zemljama. Kao što vidite, stanje u Italiji i Španiji je trenutno veoma loše. Znam da je loše i na svim drugm mestima. Da bi timovi kao što je Milano, kao što su španski kubovi, počeli da igraju, za to ne postoji rok. Niko ne zna. Siguran sam da svi pratite vesti. Niko ne zna koliko dugo će biti potrebno da se ovaj virus smiri. Trenutno živimo dan za danom. Možemo samo da čekamo. Niko ne zna šta će se desiti, teško je, ne znam. Ne mogu da predvidim da li će sezona da bude otkazana ili neće. Kako vreme odmiče, mislim da je to manje moguće. To je samo moje mišljenje, ne uzimajte ga preozbiljno. Ali, žao mi je, jer mislim da tek što smo 'kliknuli' kao ekipa...", objasnio je Beron i dodao:

"Čekao nas je uzbudljiv plej-of ABA lige. Šteta, ali kao što sam rekao, trenutno prolazimo kroz ovu tragediju, košarka je manje bitna od svega ostalog. Svi moraju da se trude da ostanu zdravi. Nadam se da ovo neće uticati na sledeću sezonu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve