Nova vest
Košarka

Petak, 27.03.2020.

12:13

Megin Peri odrastao sa "ubicama" Larkinom i Vilbekinom

Kendrik Peri, košarkaš Mega Bemaksa, prve ozbiljnije košarkaške korake napravio je u društvu dvojice trenutno najboljih poentera u Evropi.

Izvor: SS

Autor: SS

Megin Peri odrastao sa
Foto: StarSport

Kada detinjstvo provedete na košarkaškom terenu uz Šejna Larkina i Skotija Vilbekina za očekivati je da deo njihove "magije" pod obručima pokušate da prisvojite za sebe.

Shodno učinku u drugom delu ABA lige, sa 18,5 poena, 6,2 asistencije i 3,7 skokova po meču, može se reći da je Peri u tome poprilično uspeo.

"Igrali smo za ekipu Orlando, bili smo veoma mladi, imali smo 11 i 12 godina. Šejn i ja smo iz istog grada, Skoti je iz iste države i nešto kasnije nam se priključio. Evidentno je da Šejn i Skoti "ubijaju" po Evropi, igraju fenomenalno. Među najboljim igračima su u Evroligi, ako ne i najbolji, i veoma mi je drago da su njihove karijere uzele maha. Činjenica da sam odrastao igrajući sa tim momcima i da imaju takvu reputaciju je nešto fantastično", počinje priču Peri i dodaje:

"Šejn je oduvek bio najbrži igrač. I kao klinac je igrao na prilično identičan način kao što to radi sada u Anadolu Efesu. Bio je prosto neuhvatljiv i tu se ništa nije promenilo sve ove godine. Bio je glavni igrač u ekipi, najbolji strelac i ubedljivo najbrži čovek na terenu, uvek. Što se tiče Skotija, on nam je nekoliko godina bio protivnik, ali nam se posle jedne sezone u kojoj smo redovno pobeđivali njegov tim i on pridružio. Posle toga smo ga stalno zafrkavali da je bio primoran da pređe u talentovaniji tim, jer nije mogao da nas pobedi. Koliko smo se samo smejali zbijajući šale na taj račun", priseća se Peri.

Osim što je prethodnih nekoliko godina u košarkašku orbitu lansirao nekoliko vrhunskih talenata, stručni štab Mega Bemaksa i sistem rada na čelu sa trenerom Dejanom Milojevićem "rehabilitovao“ je i nekolicinu iskusnijih igrača. Kendrik Peri je još jedan na toj listi:

"Period proveden u Megi je za mene bilo sjajno iskustvo. Kada sam stigao bilo je malo teško, jer nisam poznavao ekipu, ni igrače. Pribojavao sam se kako ću se uklopiti i povezati sa svima njima, pošto su mlađi od mene. Ali, kako je vreme odmicalo izgradili smo sjajan odnos. Počeli smo da uviđamo da se nivo naše igre podiže, da kao tim napredujemo i počeli smo da pobeđujemo. Bilo je i mnogo utakmica koje smo izgubili na jednu loptu, a mogli smo da ih dobijemo. Vremenom su stvari postajale sve bolje, ali nažalost zbog cele ove situacije nismo bili u mogućnosti da završimo posao do kraja u ABA ligi. Sve u svemu mogu da kažem da je dolazak i boravak u Megi bio sjajan potez", podvlači Peri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve