Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.03.2020.

10:00

"Koga briga za Olimpijske igre, strah me onoga što nas čeka"

Kapiten košarkaške reprezentacije Hrvatske Roko Leni Ukić trenutno ne razmišlja o tome da li će njegova selekcija nastupiti na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Dok iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) tvrde da će se Igra održati prema planu, postavlja se pitanje šta će biti sa kvalifikacijama koje se bliže.

Italijanski mediji tvrde da će FIBA možda otkazati kvalifikacije i u Tokio poslati reprezentacije na osnovu plasmana na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu.

To bi značilo da bi se reprezentacijama Španije, Argentine, Francuske, Australije, SAD, Irana, Nigerije i domaćina Japana bez borbe pridružile selekcije Srbije, Češke, Poljske i Litvanije, dok bi Hrvati ostali bez nastupa.

"Iskreno, koga briga da li ćemo na Igre ili ne? Trenutno u životu ništa nema smisla osim kako preživeti. Mislim da nikoga nije briga šta ja imam da kažem. Nevažno je što kažu Pero Perić ili Roko Ukić. Ničije individualno mišljenje više nije važno. Ovo što se dešava veće je od svih nas i moramo se pokoriti odlukama odozdo, ma kakve one bile. Ne mogu ni zamisliti što nas tek čeka. Katastrofa",
rekao je Roko Leni Ukić za "Indeks".

Sportska javnost i brojni olimpijski radnici traže da se Igre odlože, kao što je to UEFA uradila sa Evropskim prvenstvom u fudbalu, ali MOK je za sada uveren da nema potrebe da se menjaju planovi.

View this post on Instagram

#bubanj,#neznanheshtagirat,#koronainstagram

A post shared by Roko Ukic (@roko_leni10) on

"Ako se i održe, pa na šta će to da liči, kako će izgledati? Najpre, pola sportista neće doći. Prvi neće doći igrači iz NBA lige. Drugo, Igre bi trebalo da budu praznik sporta, najveća manifestacija koja slavi sport. Koji je smisao svega toga ako će sportisti doći tamo bez treninga, nespremni, nepripremljeni. Kakvi će biti rezultati ako se Igre održe u ovakvim uslovima? Ali, kao što sam već rekao, moje mišljenje je najmanje važno", rekao je kapiten Hrvatske.

Ukić je trenutno u Francuskoj u Antibesu, njegova porodica (supruga i dvoje dece) je u samoizolaciji dok čeka rasplet katastrofe.

Iako je za razliku od mnogih Ukić blagosloven što je izolovan u živopisnom gradiću na Azurnoj obali, to za njega nije velika uteha.

"Izolacija Instagram, samo bubanj, samo kaveri (coveri)"
, stoji u opisu na Ukićevom tek otvorenom profilu na popularnoj društvenoj mreži.

"A šta da radim? Moram nekako ubiti dosadu. Samo muzika. Kakva košarka, ništa to više nije važno. Porodica i ja smo dobro, koliko možemo biti u ovim okolnostima. Ali, već polako pucam"
, kratko je opisao Ukić kako izolacija utiče na ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve