Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.02.2020.

11:55

Simonović: Partizan i Unikaha su najveći favoriti u Evrokupu

Srpski košarkaš Marko Simonović predstavljen je kao novi igrač španske Unikahe.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

"Dugo godina igram košarku i znam kakav je Unikaha klub. Mnogi srpski košaraksi igrali su ove. Dragan Milosavljević i Aleksa Avramović rekli su mi da je ovo fantatičan klub. Ubeđen sam da je španska liga najbolja u Evropi. Pokušaću da se prilagodim timu, da budem od koristi i na pozicijama tri i četiri, da igram odbranu, dajem poene... Spreman sam da pomognem ekipi", rekao je Simonović na predstavljanju.

Krilni košarkaš u Malagu je došao iz Cedevita Olimpije, a ugovor je potpisao do kraja sezone sa pravom nastupa u španskoj ligi, pošto je prelazni rok u Evrokupu završen.

"Mislim da su Unikaha i Partizan favoriti za osvajanje Evrokupa, a tu su još Uniks i Virtus iz Bolonje. Znam da ne mogu da igram, ali nadam se da će Unikaha da osvoji Evrokup. To je evroligaški timu, to se i zna i u Srbiji", zaključio je Simonović.

Simonović ima 33 godine i u karijeri je nosio dresove čak 13 klubova.

Već godinama je član i seniorske reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve