Nova vest
Košarka

Petak, 21.02.2020.

22:00

Zvezda bolja od Makabija, ubedljiva pobeda Partizana nad Panatinaikosom

Juniori Crvene zvezde upisali su prvi trijumf na turniru ANGT Marko Ivković, dok je Partizan "demolirao" Panatinaikos.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda bolja od Makabija, ubedljiva pobeda Partizana nad Panatinaikosom
Foto: KK Crvena zvezda

Nakon poraza od Panatinaikosa, izabranici Aleksandra Klipe nadigrali su Makabi iz Tel Aviova u drugom kolu grupe A turnira u Železniku.

Crveno-beli su susret rešili serijom 13:0 početkom treće deonice, kada su se odvojili na 20 poena razlike. Makabi je uspeo da u poslednjih 10 minuta ublaži poraz.

Utakmica je na kraju završena rezultatom 79:69 u korist crveno-belih.

Zvezdu su do trijumfa predvodili Nikola Manojlović sa 18 poena, 5 skokova i 7 asistencija, a Lazar Maksimović upisao je 15. U ekipi Makabija najefikasniji je bio Juval Levin sa 26 poena, dok je Harel Linski postigao 15 poena.

Što se tiče Partizana oni su u prvom kolu pobedili Makabi, dok su u drugom bez ikakvih problema ubedljivo trijumfovali nad Panatinaikosom sa 103: 62.

Crno-beli juniori su od starta nametnuli ritam i podizali razliku iz minuta u minut. Puleni Milivoja Lazića su rezultatski bili bolji u svakoj od četiri deonice.

Nikola Radovanović je postigao 20 poena za pobednički sastav, a istakli su se i Lazar Stevanović sa 17 i Đorđije Jovanović sa 15, dok je na drugoj strani Marios Giotis bio najefikasniji sa 25 poena, a Emanuel Kontudis ubacio je 16.

Zvezda će u trećem kolu grupe igrati protiv Partizana, a ovaj susret je na programu u subotu od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve