Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.02.2020.

11:40

Španci zainteresovani za reprezentativca Srbije

Košarkaški klub Unikaha iz Malage zainteresovan je da u svoje redove dovede srpskog reprezenetatvica Marka Simonovića, prenosi lokalni list Diario Sur.

Izvor: B92

Autor:B92

Španci zainteresovani za reprezentativca Srbije
Foto: Starsportphoto ©

Kako se navodi, klub iz Malage ima u planu da angažuje dva košarkaša zbog povreda koje su zadesile tim, a pored Simonovića španski klub ima u vidu i krilne igrače Sema Dekera i Kajla Viltajera.

Rok za transfere u Evrokupu je istakao, ali Malaga može da odvede igrače koji bi igrali u španskoj ACB ligi.

Sva trojica igrača imaju govore sa drugim ekipama – Deker ima ugovor sa ruskom Lokomotivom iz Kubana, Simonović igra za Cedevita Olimpiju, dok Viltajer nastupa za Turk Telekom.

Međutim, situacija u Ljubljani nije posebno dobra za igrače, pa nije nemoguće videti transfer Simonovića u Malagu.

Simonović igra prilično konstantno ove sezone, ima skoro identičnu statistiku u ABA ligi i Evrokupu – preko 10 poena i oko 4 skoka po utakmici.

Iskusni krilni igrač je trenutno sa reprezentacijom Srbija koja ove nedelje igra kvalifikacije za Evrobasket 2021 – u četvrtak protiv Finske (18h) i u nedelju protiv Gruzije (17h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve