Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.02.2020.

20:30

Venecija osvojila kup Italije

Košarkaši Venecije osvojili su Kup Italije pobedivši Brindizi rezultatom 73:67 u finalu takmičenja.

Izvor: SN

Autor: SN

Venecija osvojila kup Italije
Xinhua/Alfredas Pliadis

Ekipa Venecije je u Beogradu pobedila Partizan i u grupnoj fazi Evrokupa završila na prvom mestu, da bi sada osvojila kup Italije.

Na putu ka finalu eliminisali su čak dva favorita, kada su "posekli" Virtus Bolonju i Olimpiju Milano, da bi u samom finalu bili bolji od Brindizija.

Venecija je prvu deonicu dobila sa dvocifrenom razlikom, pritom je dozvolila Brindiziju da postigne svega osam poena. Momci u plavom su se ipak vratili u nastavku i kreirali mini dramu.

Adrian Benks je imao glavnu ulogu na utakmici i režirao veliki povratak pošto je na poluvremenu bilo 34:30 u korist Venecije. Ipak, Venecija je odigrala smireno do kraja i uspela da sa 73:67 prisvoji trofej osvajača kupa.

Najefikasniji je bio Mičel Vat sa 17 poena i 10 skokova, a docifreni su bili još Ostin Dej i Stefano Tonut sa po 13 poena, dok je Mikel Bramos postigao 12.

Na drugoj strani, Benks je sa 27 poena briljirao, a uz to je imao i 6skokova i sem njega niko u ekipi nije bio dvocifren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve