Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.02.2020.

11:15

Sve ili ništa!

U finalu Kupa Radivoja Koraća sastaće se stari neprijatelji, dve košarkaške velesile - Crvena zvezda i Partizan.

Izvor: LN

Autor: LN

Sve ili ništa!
Foto: STARSPORT

Dve bez premca najbolje ekipe u Srbiji su prema očekivanjima izborime plasman u finale turnira u Nišu, možda nešto teže od očekivanog.

Branilac trofeja Partizan je u četvrtfinalu savladao čačanski Borac, a u polufinalu FMP, dok je Zvezda bila bolja od Radničkog sa Krsta i Mega Bemaksa.

Crveno i crno-beli će se u finalu Kupa Koraća sastati četvrtu godinu zaredom, što još jednom potvrđuje dominaciju koju su ta dva kluba uspostavila u srpskoj košarci.

"Žućkova levica" je 2017. godine pripala Zvezdi, dok je prethodne dve sezone u mečevima odluke bolji bio Partizan, pa će u nedelju od 21.00 na sebi imati nešto veći pritisak zbog pokušaja odbrane titule.

Obe ekipe su u uvodna dva meča pokazale da nisu na svom maksimumu, pogotovo Zvezda koju je protiv Mege spasao "ubica" Bili Beron sa dve trojke u poslednjem minutu.

Zvezdino sporo "paljenje" je ponovo došlo do izražaja, s obzirom da su i peti meč zaredom posle prvih deset minuta gubili, ali, bitnije - igrali dosta loše.

Procenat uspešno izvedenih akcija u napadu i izgrađenih poena u polufinalu se još smanjio za ekipu Dragana Šakote i poeni su uglavnom dolazili posle solo prodora ili šuteva iz teških pozicija.

Protiv Partizana igra koja je viđena protiv Mege neće proći, pogotovo protiv granitne odbrane izabranika Andree Trinkijerija, koji takođe nisu briljirali u polufinalnom duelu.

FMP je propisno namučio crno-bele, ali je, za razliku od "večitog" protivnika, uprkos lošijoj igri i neizvesnom rezultatu, izgledalo kao da Partizan konstantno kontroliše ritam i rezultat.

Jedino što je sigurno pred borbu za "Žućkovu levicu" su drama, napetost i borba na jednu loptu.

Od poslednjih 12 derbija čak 11 je završeno sa šest poena razlike ili manje, od čega poslednjih šest, dva ove godine (po jednu pobedu odnele obe ekipe u ABA).

Dvorana "Čair" nije bila ispunjena za jučerašnji meč Zvezde i Mege, a nešto kasnije "grobari" su uradili ono što "delije" nisu i dali mnogo veći vetar u leđa svojoj ekipi.

Dolazak navijača Zvezde u punoj snazi očekuje se u nedelju, gde će zauzezi polovinu niškog "Čaira" i, zajedno sa "kolegama", napraviti ludu atmosferu.

Ono čemu se nadamo je da košarka bude u prvom planu. Ali, teško.

Luka Nikolić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d