Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.02.2020.

09:10

"Džabe pobeda protiv FMP-a, ako ne dođemo do trofeja"

Košarkaš Partizana Stefan Birčević očekuje čvrstu utakmicu u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Crno-beli su savladali FMP sa 85:77, a u borbi za "Žućkovu levicu" igraće protiv Crvene zvezde u nedelju od 21.00.

"Znali smo šta nas čeka, kako je motivisan FMP. Ali, i nama je motivacija bila na visokom nivou. Znamo kakav je sistem takmičenja, igra se na ispadanje i nemamo pravo na kiks. Imali smo naporan raspored, juče smo imali Borac, 'najgoru' ekipu koja je mogla da zapadne u 1/4 finalu. Spremamo se sad za Zvezdu i gledaćemo da napadnemo Kup", rekao je Birčević.

Birčević je bio pod znakom pitanja za polufinale zbog povrede, ali je ipak odigrao i uz to ubacio 10 poena.

"Bolno je, ali mnogo bolje je prošlo nego što sam mislio. Osećao sam se dobro i mislim da će tako sutra biti", dodao je Birčević.

Sledi treće uzastopno finale sa Crvenom zvezdom.

"Očekujem čvrstu utakmicu, isto kao i danas. Daćemo sve od sebe da odbranimo titulu i da se vratimo srećni u Beograd. Džabe pobeda nad FMP-om, ako sutra ne dođemo do trofeja", istakao je Birčević.

Večiti rivali su se nedavno sastali u ABA ligi, kada su pobedu odneli crveno-beli. Novinare je zanimalo šta bi moglo biti drugačije u meču koja odlučuje o tituli u Kupu.

"Ovo je neutralan teren, igrali smo pred Zvezdinom publikom i ovo je utakmica za trofej. To je neka razlika. Mada derbi je derbi, uvek je slična neka energija i želja za pobedom", zaključio je Birčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve