Nova vest
Košarka

Subota, 15.02.2020.

20:27

"Beron je dao trojku od kojih jedna ulazi od pet" VIDEO

Trener košarkaša Mega Bemaksa Dejan Milojević, posle poraza svog tima u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Starsport

On je istakao da je njegovom timu u ovom susretu nedostajalo malo sreće.

"Igrali smo čvrstu i kvalitetnu utakmicu, defanzivno smo bili dobri sve vreme. U sportu je, kao i u životu, za velike stvari potrebno i malo sreće. Mi je sada nismo imali. Beron je na kraju ubacio dve teške trojke. Poslednji šut Perija nije bio ništa teži nego što je bio Beronov. Kako god, ponosan sam na način na koji smo igrali i kako smo izgledali sada. Idemo dalje, naš cilj je da obezbedimo opstanak u ABA ligi", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Milojević je upitan i da li je odlična partija njegovog tima rezultat rada tokom sezone, s obzirom na to da se njegova ekipa bori za opstanak u ABA ligi.

"Prva stvar, drugi deo sezone u ABA ligi igramo bolje, protiv jakih ekipa smo imali sjajne partije, od Cedevite smo izgubili slično kao sada, od Zadra posle nekih silnih trojki. Ali, igramo bolje. Da smo igrali odbranu cele sezone kao što smo to radili sada, borili bismo se plej-of, a ne za opstanak. To je bila moja prva rečenica sada u svlačionici. Nadam se da su igrači shvatili šta znači odbrana i nadam se da ćemo nastaviti da igramo na taj način", rekao je Milojević.

On je objasnio i odluku da se ne pravi faul pre odlučujuće trojke Berona.

"Isto bih ponovio opet! Kad igrate sa ovako kvalitetnom ekipom, ne želite produžetak. Da je bila malo manje kvalitetnija ekipa od Zvezde, drugačije bi bilo. Nisam želeo da pravim faul, Zvezda bi imala više šanse u produžetku. Beron je dao trojku od kojih jedna ulazi od pet. Tu su šanse na mojoj strani", zaključio je Milojević.

Košarkaš Luka Ašćerić istakao je da su obe ekipe zaslužile da se nadju u borbi za trofej.

"Veoma dobra utakmica, obe ekipe su zaslužile da odu u finale. Na kraju je presudila trojka Berona. Jedna naša nije ušla. Ima tu i faktor sreće. Dali smo sve od sebe. Odigrali smo veoma čvrsto u odbrani. I napadački smo bili dobri, ali to je počelo od odbrane", rekao je Ašćerić, koji je upitan da li su možda mogli da pobede.

"Mi jesmo mlada ekipa, ali nismo se uplašili. Na 79:74 smo imali napad koji nismo iskoristili, pa je Beron dao malo težu trojku. Napad posle te trojke nismo najbolje rešili. Možda nismo navikli da završavamo takve utakmice. I mi smo zaslužili plasman u finale", ocenio je Ašćerić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve