Nova vest
Košarka

Subota, 15.02.2020.

19:53

Štimac: Nije zahvalno da komentarišem, nisam trener VIDEO

Košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac zadovoljan je zbog plasmana ekipe u finale Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: B92

Autor:B92

Štimac: Nije zahvalno da komentarišem, nisam trener VIDEO
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Izabranici trenera Dragana Šakote pobedili su u polufinalu ekipu Mega Bemaksa sa 80:79, i to zahvaljujući trojci Bilija Berona u poseldnjim trenucima meča.

Štimac je usput pohvalio Amerikanca, ali i košarkaše Mege koji su prikazali odličnu partiju.

"Želim da čestitam Megi, drago mi je da ta deca mogu da odigraju utakmicu na ovakvom nivou, da mogu da se spreme za nešto što je njihova budućnost. Rekao sam na konferenciji za štampu, ima dosta momaka koji su stara Juga, ali ima i momaka koji su iz Srbije. Drago mi je da igraju na ovakvom nivou, da mogu da se kale, nadajmo se svetloj budućnosti srpske košarke. Ipak, mi smo hvala bogu, pobedili, sledi finale, nema tu mnogo priče. Ovo je Kup, specifično takmičenje", kaže Štimac.

Kaže da ga nisu iznenadile trojke Berona u finišu meča.

"Iskreno, svaka mu čast. Znam da mnogo radi na tome, znam da je igrač koji može da pogađa trojke. Dao je kad je trebalo, čestitam mu. Idemo dalje, nastavljamo da se borimo. Gledamo više na tim, treba timski da igramo", podvlači Štimac.

Nije bio spreman da priča previše o tome što ekipa počinje meč sporo. Crveno-beli u poslednje vreme često gube na početku meča i troše mnogo energije kako bi izbrisali minus.

"Da ne zvuči sarkastično...Ja sam igrač i ne mogu da komentarišem to. Stručni štab treba da odabere najbolje, a mi smo tu gde smo jer verujemo jedni drugima. Idemo dalje, nova energija, novo sve... Nije zahvalno to da komentarišem, jer nisam trener. Verujem Šakoti, on me je ovde doveo. Idemo da se spremimo za finale. I naravno, puna podrška svima, igračima, stručnom štabu. Ja to uvek radim u svlačionici, na terenu, nadam se pozitivnim rezultatima. I da će ovo da nam bude okidač za kraj sezone", poručio je košarkaš Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve