Nova vest
Košarka

Sreda, 29.01.2020.

19:06

Partizan u paklenoj atmosferi slomio Darušafaku

Košarkaši Partizana pobedili su tursku Darušafaku rezultatom 69:57 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan u paklenoj atmosferi slomio Darušafaku
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast tragično preminulih Kobija Brajanta i Roberta Arčibalda, a prvi poeni viđeni su tek u 2. minutu kada je Džoni Hamilton bio strelac.

Partizan je slabo počeo meč, Veličković je pogodio prvih 5 poena dok je Hamilton na drugoj strani bio sjajno raspoložen.

U nekoliko navrata je Darušafaka stizala do prednosti od dva i više poseda, da bi se Partizan uspešno vraćao u igru, a deonica je okončana poenima Uroša Trifunovića.

Druga četvrtina je protekla u pravoj dominaciji Partizana. Gosti nisu postigli koš čitavih 5 minuta, a za to vreme je Nemanja Gordić uz pomoć Mozlija i Pejdža uspeo da "zapali" Pionir.

Crno-beli su za "tren oka" stigli velikih +13, kada je na semaforu stajalo 30:17. Igra se malo usporila, Darušafaka je postigla samo 8 poena u ovom periodu, a čak 6 u poslednja dva minuta i na poluvremenu je bilo 35:25 za crno-bele.

Treća četvrtina se prilično odužila, a tu se Darušafaka nešto bolje snašla i uspela da spusti prednost na samo 6 poena. Mogli su crno-beli da uvećaju dodatno tu razliku, ali su imali veliki broj grešaka, kao i promašaja.

Prava drama je usledila, Darušafaka je uspela da se spusti, Partizan je bio u problemima, ali ih je sada sačuvao tandem Zagorac-Jaramaz svojom novom serijom i za tren oka je bilo +15, a na semaforu je stajalo 58:43.

Tada je već bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno, a crno-beli su uspeli da bez većih problema privedu utakmicu kraju i da na kraju pobede rezultatom 69:57.

Džoni Hamilton je sa 17 poena bio najefikasniji pojedinac, a Bonzi Kolson je imao 10. Na drugoj strani istakao se Ognjen Jaramaz sa 15 poena, Veličković je dodao 11, a Gordić 10 poena.

Utakmicu između Partizana i Darušafake možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve