Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.01.2020.

14:55

Igokea – Crvena zvezda na O2 TV

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Igokei od 17 časova, u poslednjem meču 17. kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Igokea – Crvena zvezda na O2 TV
Foto: ABA/KK Crvena zvezda

Duel iz Laktaša možete pratiti u direktnom prenosu na O2 televiziji.

Crveno-beli su pod pritiskom pobede jer dele treće mesto sa Cedevitom Olimpijom, Mornarom i Primorskom sa po deset pobeda, uz meč manje od konkurenata u borbi za plasman u plej-of.

S druge strane, Igokea je na samo dve pobede od poslednjeg mesta na tabeli koji vodi u niži rang takmičenja.

"Očekuje nas utakmica sa timom koji je u seriji od 4 uzastopne pobede. U izvanrednoj su formi, imaju i lidera u timu Amerikanca Grina i izgledaju jako dobro u poslednje vreme. U ovom trenutku, igraju mnogo bolje nego što to govori njihov plasman na tabeli. I u tom delu su ovim bodovima koje su osvojili u poslednje vreme, praktično obezbedili opstanak i sada sa iskusnim timom, koji je doselektiran tokom lige, mogu mnogo opuštenije da razmišljaju i o većim ciljevima. Zato je jasno da moramo maksimalno ozbiljno da se pripremimo i odigramo ovu utakmicu", rekao je trener Zvezde Dragan Šakota.

Crveno-beli su u prvom ovosezonskom susretu "razbili" Igokeu u "Pioniru" 103:61.

"Važna utakmica za nas i to protiv ekipe koja se podigla u poslednjih nekoliko nedelja i igra dobro. I pobeđuju što je još važnije. Doveli su neka iskusna imena, trener Bajić odlično poznaje i klub i sredinu, i uspeo je da postavi stvari na svoje mesto i da stabilizuje ekipu. Sa druge strane, mi moramo da igramo na pobedu, jer smo u zoni plej ofa, i u ovako napornom rasporedu koji je za nama, ali i koji nam sledi i na početku februara svaka pobeda je važna. Pozivam i naše navijače, Zvezdaše iz Republike Srpske, a znam koliko ih ima u našim krajevima, da dođu da nas podrže na tribinama i pomognu nam da dođemo do važne pobede nad Igokeom",
rekao je centar Zvezde Ognjen Kuzmić.

Domaći tim je u seriji od četiri uzastopne pobede.

"Ove četiri pobede koje smo ostvarili daju nam komfora da uđemo u završnicu lige. Dok ne završimo matematčki moramo biti maksimalno fokusirani. Ovo je praznik za košarku, za naše mesto ali i za šire područje. Nadam se punoj dvorani, Zvezda ima mnogo pristalica ali nadam se da će nam naša publika koja nas je protiv FMP-a i Mornara nosila do pobeda, biti vetar u leđa. Suvišno je komentarisati kvalitet Zvezde, mislim da nikad nije imala bolji tim. Neke propuste koje se napravili u ABA ligi pokušaće da isprave i da ih ne ponove. Imaju raznovrstan tim, dobro popunjeni na svim pozicijama, neće nam biti lako, pokušaćemo se spremiti maksimalno za tu utakmicu i ako nam se ukaže promil šanse nadam se da ćemo to znati iskoristiti", istakao je trener Igokee Dragan Bajić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve