Zagorac o Brajantu: Božanstvo koje nikad neće umreti VIDEO

Košarkaš Partizana pričao je za O2 o tragično stradalom Kobiju Brajantu.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Brajant je poginuo u nedelju u helikopterskoj nesreći u kojoj je stradalo devet osoba, uključujući i njegovu 13-godišnu ćerku.

Zagorac je član generacije koja je odrastala uz Brajanta i na koga se ugledala dok se upoznavala sa košarkaškom igrom.

"Pomislio sam da je lažna vest. Nakon što su mediji potvrdili, ostavilo je veliki šok na mene. Kao da je neko koga poznajem jer ne on simbol našeg odrastanja, personifikacija istrajnosti, čvrtine, predanosti sportu. Čudan osećaj jer za takve ljude, ja ih bar doživljavam, kao besmrtne", rekao je Zagorac.

Brajantova smrt je šokirala ceo svet.

"Evo na jutarnjem treningu dan nakon toga se mogla osetiti kolektivna energija tuge. Veliki udarac za ceo košarkaški svet koji će ostaviti jako dubok trag. On je nažalost umro, ali verujem da će ostati besmrtan i da će kroz generacije koji će dolaziti ostati upamćen kao simbol vremena koje nikad neće umreti"
.

Brajant je bio nešto najbliže što će ikad postojati Majklu Džordanu, pa je stoga bio idol hiljadama današnjih košarkaša.

"Moj početak košarkaški je bio vezan za njega. Prvi susret sa ozbiljnom košarkom je bilo finale protiv Sakramenta 2002. Tada je krenulo moje ugledanje na Kobija. Sve ostalo je suvišno pričati. Nemam šta drugo prikladnije da kažem za tu priliku. On se u Americi gledao kao neko božanstvo, kao jedan od najboljih igrača svih vremena. Takav će i ostati ma koji igrači dolazili. Ono što će se u narednom periodu dešavati neće nikad više biti isto".

strana 1 od 2 idi na stranu