Nova vest
Košarka

Subota, 25.01.2020.

19:04

Partizan "pregazio" Zadar za devetu pobedu u nizu!

Košarkaši Partizana ubedjivo su pobedili Zadar rezultatom 87:60 u utakmici 17. kola regionalne ABA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan
Foto: STARSPORT

Prvu četvrtinu obeležio je veoma mali broj postignutih poena i, logično, veliki broj promašaja na obe strane.

Partizan je iz igre šutirao 3 od 17, dok je Zadar pogodio 3 šuta iz 13 pokušaja. Ove dve ekipe su kombinovano uputile čak 17 šuteva za tri poena, pritom nisu postigle niti jednu trojku.

Zadar se nešto bolje snašao u toj situaciju i sa 13:12 dobio prvi kvartal. Druga četvrtina je počela promašajem Birčevića za tri poena.

Zahvaljujući Jaramazu i Mekaduu, crno-beli su odigrali dosta bolje u ovom delu susreta. Videli smo nekoliko trojki crno-belih, dok je Zadar i dalje promašivao.

Pošto su igrali veoma dobro i energija je svakim napadom rasla, Partizan je ubrzo stigao do 14 poena prednosti i mirno završio prvo poluvreme.

U nastavku, gledali smo vrlo izjednačenu utakmicu. Stefan Fundić je dao sve od sebe u tom trećem kvartalu u kom su obe ekipe postigle po 18 poena.

Ono što je bilo evidentno je to da je Fundić imao veliku seriju od 12 uzastopnih poena, a u čak dva uzastopna poseda je Partizanu uzeo skok u napadu.

Crno-beli su uspšeno održavali svoju visoku prednost i bez pritiska ušli u poslednju deonicu.

Zadar je, s druge strane, nastavio da promašuje i u jednom momentu šutirao trojke 0/24, da bi to popravio Domagoj Vuković koji je u poslednjem minutu ubacio prvu trojku za goste iz 25 pokušaja.

Crno-beli su uspešno završili 17. kolo upisavši 14. trijumf u sezoni, a osmi u nizu u ovogodišnjem izdanju ABA lige. Najefikasniji pojedinac, bio je Stefan Fundić sa 19 poena i 6 skokova, dok je Vuković imao 13.

Na drugoj strani, po 13 postigli su Jaramaz i Mekadu, 12 je imao Trifunović, a 10 Veličković.

Utakmicu Partizana i Zadra možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d