Evroliga kaznila Zvezdu sa 38.000 evra

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je sa 38 hiljada evra zbog dešavanja na utakmici 20. kola Evrolige protiv Albe.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Evroliga je kaznila Zvezdu zbog, kako se navodi, agresije prema sudijama, kao i bacanja predmeta na teren.

Navodi se da se sankcije koje izriče Evroliga zasnivaju na kršenju podzakonskih akata i da su svi klubovi svesni i dužni da ih ispune.

"Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na dva teška prekršaja prema disciplinskom pravilniku tog takmicenja, a to su (ponovno) pljuvanje sudije i bacanje tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice. Zbog pljuvanja jednog od sudija po izlasku sa terena, kao i činjenice da je i ovaj prekršaj ponovljen (klub je u sezoni 2016/2017 kažnjen sumom od 15.000 evra za identican prekršaj, kao i ove sezone sumom od 30.001 evra nakon utakmice sa Baskonijom) – klub se ovoga puta kažnjava sumom od 35.000 evra! Zbog ubacivanja pakle cigareta, dva upaljača I kovanice tokom pause iznedu treće i četvrte četvrtine, takođe i nakon utakmice, kao i činjenice da se ovaj prekršaj ponavlja, klub se kažnjava sumom od 3.000 evra", stoji u saopštenju crveno-belih.

"Klub uz to može biti dodatno kažnjen oduzimanjem bodova, igranjem pred praznim tribinama, pa čak i privremenom suspenzijom iz takmičenja! Sva lica koja su izvršila ove prekršaje, bacali predmete i pljuvali sudije tokom utakmice sa Albom su identifikovani, privedeni i procesuirana u skladu sa zakonom Republike Srbije. KK Crvena zvezda još jednom podseća da je zbog nesportskog ponašanja pojedinaca koji se uporno i iznova oglušavaju o apele kluba, do sada u prethodnih nekoliko sezona platio na ime kazni sumu od preko 220 hiljada evra.Ovako velike kazne i mogućnost da se u slučaju bilo kakvog narednog prekršaja one uvećaju, već ozbiljno utiču na finansijsko stanje i stabilnost KK Crvena zvezda", navodi se dalje.

KK Crvene zvezda podseća i da nagrada za pobedu na utakmici Evrolige iznosi 37.000 evra.

"KK Crvena Zvezda je na terenu ove sezone izborio već devet pobeda. Međutim, novčane kazne koje ce klub platiti praktično na polovini evroligaške sezone, već sada dostiže sumu od skoro 80.000 evra. Zato klub još jednom apeluje na sve koji dolaze da bodre naš klub na utakmicama Evrolige i ABA lige, da se ponašaju sportski, da ne bacaju predmete u teren, da ne napadaju službena lica, da se pridržavaju svih instrukcija kluba o fer i sportskoj atmosferi na tribinama, jer se u suprotnom KK Crvena zvezda dovodi u nemoguć položaj da igra elitno takmičenje samo kako bi platio kazne neodgovornih pojedinaca",
zaključuje se u saopštenju KK Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.