Nova vest
Košarka

Sreda, 15.01.2020.

21:15

Štimac: Nisu se poklopile neke stvari koje smo planirali VIDEO

Košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac smatra da njegova ekipa treba da što pre zaboravi poraz od Žalgirisa i okrene se narednom rivalu.

Izvor: MT

Autor: MT

Štimac: Nisu se poklopile neke stvari koje smo planirali VIDEO
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Šampion Srbije izgubio je u 19. kolu Evrolige od litvanske ekipe sa 76:70.

"Odigrali smo prvo poluvreme na izjednačen rezultat sa njima, oni su znali to da iskoriste. Odigrali smo loše u nekim segmentima igre, promašili smo dosta otvorenih šuteva. Nisu se poklopile neke stvari koje smo planirali. Neke stvari koje se nisu desile mogu i na sebe da preuzmem. Za jedan dan odmora je opet utakmica i treba da se skupimo i odmorimo, da se spremimo i da zaboravimo ovo. U porazu treba biti veliki i priznati greške", rekao je Štimac.

Štimac i sebe smatra odgovornim "za neke stvari".

"Nismo u određenim trenucima reagovali. U jednom trenutku su šetali po reketu kako su hteli. Ja nisam uspeo da pomognem tu, nisam odreagovao, tako da smatram da sam za neke stvari ja kriv.. To je utakmica, ako pobediš – super, ako izgubiš – treba ostati veliki u porazu. Idemo dalje, sledeća utakmica je u petak", dodao je Štimac.

Serija 11:0 Žalgirisa "prelomila" je duel.

"To je defnitivno bila serija koju su oni prebacili u svoju korist. Što pre treba da zaboravimo ovo, da se okrenemo ka Albi i da izvučemo maksimum iz toga. To je tim koji igra čudnu košarku u odnosu na ostale timove. Kao što sam govorio za Žalgiris, nije realno na kojoj su poziciji i treba da ih maksimalno ozbiljno shvatimo i da se borimo", zaključio je Štimac.

Crvena zvezda naredni meč igra protiv Albe u petak od 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve