Nova vest
Košarka

Petak, 10.01.2020.

23:11

Efes srušio Barsu i ostao na vrhu Evrolige, Marinković sjajan u porazu Valensije

Košarkaši Anadolu Efesa su rezultatom 86:83 pobedili Barselonu i ostvarili 15. pobedu u Evroligi.

Izvor: SN

Autor: SN

Efes srušio Barsu i ostao na vrhu Evrolige, Marinković sjajan u porazu Valensije
EPA-EFE/Quique Garcia

Efes je na Barsu išao bez Vase Micića koji se povredio na treningu pre nekoliko dana, ali je svakako uspeo da slavi.

Oni su u Blaugrani pobedili Barselonu u jednoj sjajnoj utakmici u kojoj se ponovo istakao Šejn Larkin sa 26 postignutih poena.

Američki bek je stavio tim na svoja leđa i uspeo da iznese teret ovakve utakmice, koja je pobedom ostavila Efes u vrhu Evrolige sa 15-3 skorom koliko ima i madridski Real.

Odmah od starta je Efes krenuo snažno i ubacio 24 poena u prvoj deonici, Barsa je pružala otpor ali u tom egal meču na poluvreme se otišlo sa 3 poena prednosti gostiju.

U nastavku, Anadolu Efes se odvojio, ali je Barselona zahvaljujući Kjuriku i Mirotiću uspela da se vrati i čak da u poslednja 4 minuta povede sa 7 poena razlike. Efes potom ponovo stiže do prednosti, a izjednačenje i rezultat 82:82 donosi trojkom Nikola Mirotić.

U finišu istakao se Larkin sa 4 pogođena bacanja u nizu i doneo veliku pobedu svom timu. Pored njega, Singlton je odigrao jako dobro sa 17 poena i 8 skokova, dok je 10 imao Simon.

Na drugoj strani, Brendan Dejvis je postigao 20 poena, Dilejni 15, a Mirotić 14.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Što se tiče ostalih mečeva, CSKA je kao gost pobedila Bajern sa 84:77, a Vladimir Lučić, srpski reprezentativac, postigao je 17 poena u toj utakmici. Vanja Marinković je takođe blistao sa 20 poena u porazu Valensije od Olimpijakosa posle velike drame.

Valensija je bila u zaostatku tokom maltene čitave utakmice, ali su uspeli da se vrate u finišu, pošto je Vanja Marinković odigrao fantastično u poslednjoj četvrtini, ali je to ipak bilo nedovoljno i Valensija je u "La Fonteti" poražena od Olimpijakosa sa 93:91.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve