Nova vest
Košarka

Sreda, 25.12.2019.

19:22

Šakota: Videćemo ko će ostati

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da njegovu ekipu čeka naporno putovanje i teška utakmica protiv Zenita i da će dati sve od sebe da pobede.

Izvor: SN

Autor: SN

Šakota: Videćemo ko će ostati
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, njihovi rezultati skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdrži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice", rekao je Šakota novinarima.

Zvezda će u petak od 18.00 gostovati Zenitu u Sankt Peterburgu u 16. kolu Evrolige. Crveno-bele je pojačao centar Vladimir Štimac, koji je do sada nastupao za Fenerbahče.

"Morali smo da povećamo agresivnost i skor ispod koša. Dobro ga poznajemo, brzo će se uklopiti, to je ono što smo tražili",
kazao je trener Zvezde.

On je rekao i da će uz nova pojačanja, Štimca i Marka Jagodić-Kuridžu, imati više opcija za rotiranje i da se neće dešavati situacije u kojima će igrači biti na terenu i po više od 30 minuta. Na pitanje novinara o eventualnim odlascima iz kluba, Šakota je rekao da još ne zna da li će neko napustiti Zvezdu.

"Prelazni rokovi su nas prinudili da dovedemo igrače, taj rok u Evroligi je sada praktično istekao. Morali smo da požurimo i da ih dovedemo, pa cemo da vidimo ko će ostati, a ko biti na tržištu", kazao je Šakota.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Milana i rekao da se sigurno neće ponoviti takva igra.

"Pa, oni će da analiziraju našu utakmicu protiv Milana, koji nam je tada odgovarao. Španski timovi su agresivniji, a Zenit upoređujem sa španskim ekipama, imaju tu filozofiju i način igranja. Prvi problem naš je bio manjak bekova, ali probaćemo da im pariramo", rekao je Šakota.

Prvotimac Crvene zvezde Boriša Simanić očekuje težak meč, ali šansu svoje ekipe vidi u kontranapadima.

"Zenit ima mnogo igrača sa evroligaškim iskustvom, ali daćemo sve od sebe da pobedimo. Možemo da razvijemo kontranapade i da tako dođemo do pobede. Probacemo da zaustavimo njihove igrače, dobri su pod košem, imaće dosta posla sa njima",
rekao je Simanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve