"Svi bi voleli da igraju za Partizan i Zvezdu, ali ne može"

Konferencija za novinare trenera čačanskog Borca Marka Marinovića izazvala je mnogo pažnje.

MTIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

On, uprkos pobedi svoje ekipe nad Novim Pazarom od 94:91, nije bio zadovoljan igrom svoji izabranika.

Posebno je kritički nastrojen bio prema mlađim košarkašima.

"Imamo problem, to je evidentno. Ali nije to samo problem kod nas, već i u čitavoj Srbiji. Kada sam ja postajao igrač, debitovao sam za prvi tim sa 15 godina, ali sam i tada znao svoje zadatke i ciljeve. Ono što su mi treneri govorili to je za mene bilo amin. Smatram da je to stvar kućnog vaspitanja. Ove nove generacije su nevaspitane. Svi oni misle da treba da igraju, a najveći problem su ipak roditelji", rekao je Marinović.

Marinović, koji je u igračkoj karijeri nosio dresove velikog broja klubova, smatra da mladi igrači imaju neispravan stav prema košarci, odnosno da ne shvataju šta znači igranje profesionalne seniorske košarke.

"Moram da kažem da imam pet igrača koji ne zaslužuju da igraju za Borac. Ali oni moraju da igraju, jer nemamo nikog drugog. Pokušavam koliko je to u mojoj moći da odmorim nosioce igre, ali eto, nije bilo dovoljno ni 22 poena prednosti, i to pred punom halom. To nije problem skorijeg datuma, već je sada samo kulminirao. Priznajem, možda sam se i ja u jednom trenutku opustio pa sam želeo da svim igračima dam šansu, ali oni očigledno ne shvataju šta je igranje u seniorskoj košarci. Svi bi voleli da igraju za Partizan i Zvezdu, ali ne može", zaključio je Marinović.

Marinoviću je ovo prvi samostalni trenerski posao. Njegova ekipa trenutno zauzima prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije sa skorom 11-1.

strana 1 od 2 idi na stranu