Nova vest
Košarka

Subota, 14.12.2019.

10:20

"Kakve veze ima novac sa borbom za loptu, uhvaćenim skokovima, blokadama?"

Rik Pitino, novi-stari trener Panatinaikosa, bio je ljut na svoje igrače posle poraza od Barselone rezultatom 98:86 u 13. kolu Evrolige.

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

To je bio ukupno peti poraz Panatinaikosa u Evroligi, dok su na 8 utakmica ostvarili pobede, a Barselona je na deobi 2. mesta sa skorom 10-3.

Rik Pitino je napomenuo da razlika u budžetu Barselone i Panatinaikosa ne sme da se navede kao razlog za poraz, pošto su njegovi igrači uspeli da izgube bitku pod obručima u Blaugrani.

"Kada pogledamo tri poslednje utakmice Panatinaikosa jasno je da su skokovi najveći problem. Opet nas je protivnik nadskočio, čak i kada se promaši slobodno bacanje mi dozvolimo skok. Sve što slušam prethodnih dana jeste da Barsa ima 40 miliona budžet, a mi 10 miliona. Te gluposti podhitno moraju da prestanu. To sam i pitao svoje igrače. Kakve veze ima novac sa borbom za loptu, uhvaćenim skokovima, blokadama? Pa to se uči sa sedam godina, to su osnove košarke", ljut je bio Rik Pitino.

Rik Pitino je u koledž košarci izgradio ime kao trener čije ekipe su čvrste, borbene i igraju dobru odbranu. Zbog toga je bio veoma ljut na svoje igrače, koji nisu ispoštovali dogovor iz svlačionice.

"Ne smeš da postigneš 19 poena, a da primiš 20. To je poruka koju šaljem svim igračima. Mi igramo jako dobro u napadu, nesebični smo, lopta se kreće, ali smo opet promašili neke otvorene šuteve kada se utakmica lomila. Ima jedan trener koji je bio veoma pametan i rekao da će svako ko ne igra odbranu sedeti na klupi, tu negde na sredini istina i leži. Moraš da ideš na skok, da igraš odbranu, jer svaki put kada se odbrana pokaže napad je isprati. U osnovama košarke nekako kaskamo, to se na filmu sve vidi. Ukoliko ne igraš odbranu i ne hvataš skokove timovi poput Barselone u Evroligi će te lako pobediti. Da li možemo da budemo sjajan tim? Sjajni timovi se bore za svaku loptu i igraju odbranu kao da im je to poslednji napad koji će igrati. To nisam video u Panatinaikosu",
iskren je bio Pitino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d